به گزارش خبرنگار مهر، یوسف یوسفی بعد از ظهر سه شنبه در دومین جلسه کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی در خصوص مدیریت پسماندهای صنعتی استان اظهار داشت: مطالعهای ویژه واحدهای بیش از ۵۰ نفر پرسنل صورت گرفته که تاکنون ۳۶۳ واحد شناسایی شده است تا راهکارهایی برای مدیریت پسماند این واحدها تعیین شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی افزود: در بحث آموزش تفکیک پسماند برنامههایی مدنظر است و بخشی از این پسماندها عادی و بخشی صنعتی است که باید تصمیم اساسی در بحث آموزش در این حوزه گرفته شود. در این راستا شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان صمت استان باید طبق قانون پسماند، ارائه آموزشها و وظایف خود را را دنبال کند.
وی در خصوص وضعیت مرکز دفن خمین، محلات و دلیجان، بیان کرد: در کل استان فقط یک سایت در شهرستان خمین پسماند را تبدیل به کمپوست میکند و در واقع در کل استان، فقط ۷ درصد پسماندها کمپوست میشود. اگر دلیجان و محلات بتوانند زباله خود را به خمین ببرند، امکان تولید کمپوست بیشتر و مدیریت بهتر پسماند مهیا میشود.
وی با اشاره به اینکه گاهی شهرداران انجام مدیریت پسماند را بدلیل عدم مالکیت اراضی محل دفن به درستی انجام نمیدهند، اظهار کرد: اگر اراضی محل دفن دارای مالکیت نیست و جزو عرصههای ملی است، باید منابع طبیعی تا امروز برای گرفتن زمین از شهرداری اقدام میکرد و این عدم مراجعه از سوی منابع طبیعی به این معنی است که خواهان گرفتن این اراضی نیستند. مسئله تملک اراضی مانعی برای دفن بهداشتی نیست و موضوع تملک باید از سوی شهرداریها به مرور انجام گیرد. نباید مدیریت پسماند را به مسئله مالکیت گرده زد.
یوسفی در خصوص مدیریت پسماندهای صنعتی بیان کرد: قانون پسماند، تکالیف همه دستگاههای مرتبط از جمله شهرداری، دهیاری و بخشداریها را مشخص کرده است و مدیریت پسماندهای صنعتی بر عهده واحدهای صنعتی است. این امر نافی نظارت شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان صمت نیست و باید نظارتهای خود را بر دفن اصولی این پسماندها داشته باشند.
آخرین دیدگاهها