فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی گفت: جرائم تخلفات چرای غیرمجاز دام در مناطق حفاظت شده این استان بازدارنده نیست.
سید محمد موسوی در گفت و گو با ایسنا،با اشاره اینکه در حال حاضر چرای دام مهمترین معضل مناطق حفاظت شده در این استان است، اظهار کرد: بسیاری از دامداران ساکن در حوالی مناطق حفاظت شده، دام های خود را به صورت غیرمجاز وارد مناطق حفاظت شده برای چرا می کنند.
وی افزود: اما دامداران به این مسئله توجهی ندارند که حضور دام و سگ گله برای حیات وحش که زمان زاد و ولد آن هاست و از سوی دیگر پرندگان نیز در این برهه زمانی تخم گذاری می کنند خطر آفرین است و بر روی حیات آن ها تاثیر می گذارد.
موسوی ادامه داد: البته خشکسالی کار را برای دامداران سخت کرده است اما آن ها باید به این نکته توجه داشته باشند که چرای دام در مناطق حفاظت شده سبب می شود تا غذا و علوفه برای حیواناتی همچون آهو دچار کمبود شود.
وی تصریح کرد: این معضل بیشتر و به ترتیب در مناطق حفاظت شده میاندشت، قورخود و گلیل مشاهده می شود.
این مقام مسئول تاکید کرد: طی امسال برای چرای غیرمجاز دام در مناطق حفاظت شده ۱۰۰ پرونده تخلف تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: البته با این وضعیت علوفه که قیمت آن بسیار بالا است، برای دامدار صرفه اقتصادی دارد که با وجود تشکیل پرونده تخلف و جریمه شدن، باز هم دام خود را برای چرای دام راهی مناطق حفاظت شده کند.
فرمانده یگان حفاظت اداره کل محیط زیست خراسان شمالی بیان کرد: جریمه هایی که برای چرای غیرمجاز دام در مناطق حفاظت شده در نظر گرفته شده آنچنان بالا نیست و بازدارندگی چندانی ندارد.
وی گفت: با وجود اینکه تعداد محیط بان ها برای مراقبت و پایش در مناطق حفاظت شده کم است اما آن ها دام های غیرمجاز را از منطقه خارج می کنند ولی باز هم دوباره شاهد ورود آن ها هستیم.
به گزارش ایسنا، خراسان شمالی دارای ۳ پارک ملی، ۴ منطقه حفاظت شده، یک پناهگاه حیات وحش، ۳ اثر طبیعی ملی، ۶ منطقه شکار ممنوع و یک ذخیره گاه زیست کره و همچنین یک تالاب ملی است.
آخرین دیدگاهها