یک کارشناس اکولوژی و مدیریت حیات وحش با بیان اینکه یکی از مسائل و مشکلات اساسی ما در حوزه تنوع زیستی موضوع تخریب زیستگاهها است.
گفت: با آموزش، آگاهیرسانی و فرهنگسازی در زمینه تنوع زیستی وضعیت بهتری خواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، امروز ۲۲ می مصادف با اول خردادماه روز جهانی تنوع زیستی است. سازمان ملل متحد ابتدا ۲۹ دسامبر ۱۹۹۳ برابر با تاریخ تشکیل کنوانسیون تنوع زیستی را به عنوان روز جهانی تنوع زیستی تعیین کرد اما در دسامبر ۲۰۰۰ مجمع عمومی این سازمان، با هدف افزایش سطح درک و آگاهی عمومی مردم از مسائل مربوط به تنوع زیستی، ۲۲ می را تحت عنوان روز بین المللی و جهانی تنوع زیستی (IDB) نامگذاری کرد.
امسال شعار این روز «از توافق تا عمل: بازسازی تنوع زیستی» است که به انجام اقدامات عملیاتی جهت احیای تنوع زیستی اشاره میکند.
عبداله سالاری در گفت وگو با ایسنا درباره شعار امسال این روز جهانی اظهار کرد: براساس یک استراتژی کلی در سازمان ملل اگر در حوزههای کلی مانند اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست و … بحرانی به وجود آمد باید بهتر از قبل عمل کنیم. شعار امسال از این استراتژی نشات گرفته است؛ بهنحوی که میگویند اکنون وقت ارائه دستورالعمل و تصویب قانون جدید و مواردی از این قبیل نیست و تنها وقت عمل به دستورالعملها و اجرای قوانین است. بدین جهت باید به سمت اقدامات اجرایی در راستای حفاظت برویم.
وی درباره کنوانسیون تنوع زیستی گفت: هدف کنوانسیون تنوع زیستی که از سال ۱۹۹۳ راهاندازی شد، افزایش و ارتقای آگاهی عمومی در حوزه تنوع زیستی بود تا مسائل و معضلاتی که تنوع زیستی به آن دچار است را به چالش بکشد و به آگاهی همگان برساند. سالها درباره این موضوع صحبتهای بسیاری شد، بهطوریکه توافقنامهها و دستورالعملهای بسیاری نیز تصویب شد اما در عمل اتفاقی نیفتاد.
سالاری با اشاره برگزاری نشست سازمان ملل متحد درباره تنوع زیستی موسوم به کاپ ۱۵ در مونترال کانادا در سال گذشته که طی آن حدود ۱۹٠ کشور درباره تنوع زیستی تعهدات بیشتری را به ویژه در راستای اشتراک در منافع اقتصادی ناشی از دادههای ژنتیکی گیاهان و حیوانات برعهده گرفتند، توضیح داد: هر ساله در هر نشست اهدافی را مدنظر قرار میدهند که تا نشست بعدی سازمان ملل درباره تنوع زیستی به آن برسند. در این نشست اهداف ۲۲گانهای را تعیین کردند و گفتند که باید در فاصله دو ساله بین نشست تنوع زیستی تمام تلاش خود را برای رسیدن به اعمال اجرایی ملموس در رابطه با این اهداف بکنند.
این کارشناس ارشد تنوع زیستی با تاکید بر اینکه آنها تمام تمرکز خود را بر آگاهیرسانی از طریق رسانههای اجتماعی، جوامع محلی، روزنامهها، مجلات، تلویزیون و … گذاشتهاند، گفت: آنها بر جامعه محلی سرمایهگذاری میکنند تا بتوانند این جوامع را نسبت به خطرات متوجه تنوع زیستی آگاه کنند.
آخرین دیدگاهها