جاده میامی-عباس آباد برای یوزها ایمن می‌شود/ اعمال محدودیت سرعت

میامی- معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست از ارائه طرح سازمان برای فنس کشی و اعمال محدودیت در مسیر میامی-عباس آباد خبر داد و گفت: این طرح برای جلوگیری از تلفات یوزپلنگ‌های توران اجرایی خواهد شد.

جاده میامی-عباس آباد برای یوزها ایمن می‌شود/ اعمال محدودیت سرعت

حسن اکبری در گفتگو با خبرنگار مهر، در حاشیه دیدار با مسئولان شهرستان میامی برای فنس کشی محور میاندشت، ضمن بیان اینکه از سال ۹۵ موضوع فنس کشی جاده میامی – میاندشت برای حفاظت از یوز آسیایی توسط محیط زیست پیگیری شده است، بیان کرد: از همان زمان مکاتباتی را با وزارت راه پیرامون موضوع داشتیم و به صورت ویژه‌تر نیز از خرداد سال قبل پیگیری مجدانه ای برای فنس کشی محور میاندشت با توجه به تاکید دولت سیزدهم بر حل و فصل مسائل بین دستگاه‌ها، مجدداً مد نظر قرار گرفت.

 

وی با بیان اینکه مکاتبات متعددی با وزارت راه صورت گرفته است، ابراز داشت: اقدامات دیگری مانند آزاد سازی سامانه‌های عرفی، توسعه زیستگاه‌ها به سمت جنوب توران و محدوده‌های شمالی مثل پل ابریشم و … دنبال می‌شود اما فعلاً باید بتوانیم تلفات جاده‌ای مان را کاهش دهیم چرا که جمعیت پایه‌ای ما در بحث یوز اندک است.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه یوز در طبیعت برای ما بسیار اهمیت دارد، تاکید کرد: تکثیر آخرین راه حل است چرا که یوز زمانی که تکثیر می‌شود دیگر نمی‌تواند در طبیعت زندگی کند و یک زندگی باغ وحشی را خواهد داشت در نتیجه ارزش طبیعت ما از لحاظ نگهداری یوز، جمعیت طبیعی آن است.

اکبری با بیان اینکه یک طرح توسط سازمان محیط زیست مطرح شده است، ابراز کرد: در این طرح دو مقطع به طول ۳۸ کیلومتر فنس کشی دیده شده که ۱۶ کیلومتر آن در محدوده ابتدایی کال طاقی میاندشت است و ۲۲ کیلومتر دیگر در محدوده عباس آباد قرار دارد.

وی با بیان اینکه این فنس کشی‌ها در دو سوی جاده به زیرگذرهایی منتهی می‌شود، بیان کرد: این زیرگذرها تعمیر و باز خواهند شد تا یوز بتواند از زیر آن عبور کند و از سوی دیگر این زیرگذرها دالان‌هایی دارد که به هم ارتباط پیدا می‌کنند تا یوز هدایت شده و روی جاده نیاید.

معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه نور پردازی جاده نیز در این طرح دیده شده است، گفت: طبق تحقیقاتی که صورت گرفت اگر در جاده نور مناسبی وجود داشت ماجراد تلف نمی‌شد چرا که هم راننده می‌توانست یوز را ببیند و هم یوز می‌توانست خودرو را مشاهده کند در نتیجه نور پردازی در این طرح دیده شده است.

اکبری با بیان اینکه کاهش سرعت دیگر رکن طرح محیط زیست برای میاندشت است، گفت: سرعت عامل مهمی در کاهش تلفات جاده‌ای محسوب می‌شود همانطور که در مهریز انار، تجربه این امر را داشتیم و زمانی که این محور یک طرفه شد، با توجه به افزایش سرعت خودروها در فاصله سه سال هفت قلاده یوز، تلف شدند.

وی افزود: در بسیاری مناطق دنیا که پارک‌های حفاظت شده و مناطق عبور حیات وحش وجود دارد سرعت آنقدر پایین اعمال می‌شود که گویا جاده تخریبی است و لذا باید در این محور نیز چنین اعمال محدودیت سرعتی لحاظ شود