نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد که توسعه “مزارع کشت جلبک” علاوه بر تضمین امنیت غذایی نقش بهسزایی در کاهش آلودگی نیتروژن دریاها دارند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در مطالعهای که توسط دانشگاه آلاسکا فیربنکس انجام شد، کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که مزارع جلبک دریایی میتوانند به کاهش آلودگی دریاها و ساحل کمک کنند.
در حالی که جلبک دریایی به دلیل تواناییاش در جذب مقادیر زیادی دیاکسید کربن شناخته شده است، تحقیقات جدید نشان میدهد که آنها در از بین بردن آلودگی نیتروژن حتی بهتر از ترسیب کربن عمل میکنند.
محققان سطوح کربن و نیتروژن را در دو مزرعه جلبک بررسی کردند؛ نتایج نشان داد که برخی از گونههای جلبک دریایی در حذف نیتروژن از آب اطراف بهتر از سایر گونهها هستند. این جلبکهای دریایی به معنای واقعی کلمه مانند اسفنج هستند، آنها آلودگی را میمکند و و هرگز اشباع نمی شوند. اگرچه جذب کربن توسط جلبک بیشتر مورد توجه قرار میگیرد اما آنها در کاهش مقادیر بیش از حد نیتروژن بسیار بهتر از جذب کربن عمل میکنند.
بیشتر بخوانید
توسعه کشت “جلبک دریایی” منجر به کاهش 2.6 میلیارد تنی CO2 خواهد شد
آلودگی نیتروژن سواحل دو منشأ اصلی از جمله رواناب کشاورزی و فاضلاب شهری دارد. این آلاینده تهدیدهای عمدهای برای اکوسیستمهای اقیانوسی هستند که سطح اکسیژن اقیانوس را کاهش داده و سلامت حیات دریایی را به خطر میاندازد.
دانشمندان تأکید کردند که پرورش جلبک همچنین به عنوان یک روش امیدوارکننده برای بهبود امنیت غذایی است.
محققان خاطرنشان کردند که جلبک کشت شده در آبهای آلوده نباید برای غذا استفاده شود، اما همچنان میتواند ابزاری امیدوارکننده برای کمک به پاکسازی خط ساحلی از آلودگی نیتروژن و کربن باشد.
آخرین دیدگاهها