تخریب زیستگاه مهمترین عامل نابودی حیات وحش است

نوشهر – ایرنا – مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : بزرگترین عامل نابودی حیات وحش تخریب زیستگاه ها است که همه وظیفه داریم زیستگاه ها و هم گونه های جانوری را حفاظت کنیم.

به گزارش ایرنا، غلامرضا ابدالی روز چهارشنبه در آیین افتتاح کلینیک تخصصی درمان حیات وحش غرب مازندران مستقر در اداره حفاظت محیط زیست چالوس افزود : اصل ۵۰ قانون اساسی می گوید که حفظ محیط زیست وظیفه همگانی است و این یعنی مردم برای حفاظت از محیط زیست مشارکت کنند و رویکرد سازمان هم همین است که اصلی دارد به اسم حفاظت مشارکتی تا مردم بیایند شریک شوند.

وی اظهارداشت: اگر برای تک تک درختان و گونه های جانوری در کشور یک فرد گماشته شوند وقتی که پشتیبانی مردم را نداشته باشیم موفق نخواهیم شد.

وی خاظرنشان کرد : از مردم می خواهیم که برای حفاظت از محیط زیست مطالبه گری داشته باشند البته خدا را شکر این جوشش در کشور شکل گرفته است و ما وظیفه داریم برای حفاظت از گونه ها و جمعیت های جانوری زیستگاه های آنان را حفاظت کنیم.

ابدالی با تاکید بر اینکه گونه های جانوری باید در زیستگاه های اصلی اش حفاظت شوند ، تصریح کرد : بنابراین در کنار حفاظت از محیط زیست باید مشارکت مردم را در این امر مهم بیش از پیش جدی بگیریم.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت : ما باید در حفاظت از گونه های حیات وحش بکوشیم تا شرمنده نسل های آینده نباشیم .

به گفته این مسوول سازمان حفاظت محیط زیست ایران تنها کشوری است که دولت می خواهد به تنهایی محیط زیستش را حفاظت کند که نمی تواند چون این عرصه ها متعلق به همه است.

وی اضافه کرد : در سال جاری برای نخستین بار چهار گونه جانوری را به طبیعت کشور معرفی کردیم و در کنار این امر مهم نیز باید به مراکز تکثیر گونه ها نیز توجه شود تا ژن های جانوری حفظ شوند.

وی یادآور شد : این سازمان منبعد برنامه های علمی زیادی در رابطه با حفظ ژن گونه های جانوری دارد و کار ما این است حیات وحش و پوشش گیاهی حفظ شوند تا مردم در قبال این رویکرد بتوانند حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند.

ابدالی اضافه کرد : طبق برنامه ریزی های انجام شده در نظر داریم در پنج نقطه کشور کلینیک درمان حیات وحش منطقه ای ایجاد شود که آغاز شده است و این کلینک غرب مازندران علاوه بر شهرستان های غرب مازندران استان همجوار را می تواند پوشش دهد.

وی با اشاره به شمار گونه های حیات وحش کشور اظهارداشت : آمار سال های اخیر نشان می دهد جمعیت حیات وحش کشور سیر صعودی به خود گرفته است.

به گفته مسوولان امر برای مجموعه کلینک تخصصی درمان حیات وحش غرب مازندران و خانه محیط زیست یک میلیارد تومان اعتبار از منابع ملی و محلی هزینه شده است.

۳۰ هزار هکتار از منطقه حفاظت‌ شده البرز مرکزی به همراه ۲ رودخانه حفاظت ‌شده سردآبرود به طول ۶۶ کیلومتر و چالوس به طول ۷۸ کیلومتر در شهرستان چالوس قرار دارد که زیستگاه مرال، پلنگ، خرس، شوکا، قرقاول و کل و بز است و گونه های گیاهان منحصر به ‌فرد دارد.