مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: پیدا کردن جفت به معنی همسرگزینی برای امید نیست؛ ما با بلژیک مذاکره کردیم و به دنبال این هستیم که یک درنا ماده را با امید هم مسیر کنیم و از این طریق کریدور ایران را احیا کنیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، “امید”؛ تنها بازمنده از گونه تک درنای سیبری در ایران است که برای چهاردهمین سال بدون جفت خود “آرزو” به تالاب فریدونکنار سفر میکند. امید یکی از پرندگانی است که مهاجرت منظم دارد و حرکت خود را از سیبری آغاز میکند و پس از اقامتی کوتاه در ولگا روسیه و قزاقزستان وارد تالاب فریدونکنار میشود و تا اسفند ماه مهمان ایران است.
امید که یک درنای سیبری نر است، آخرین بازمانده از جمعیت غربی درنای سیبری است. این پرنده وفادار به اقلیم مازندران از 14 سال پیش با وجود از دست دادن جفتش “آرزو” همچنان برای زمستانگذرانی به مازندران میآید. این درنا سالهای 1388 و 1394 برای زمستانگذرانی به مازندران نیامد که باعث نگرانی دوستداران محیط زیست شده بود.
درناها پرندگانی تک همسری هستند و اگر جفت ماده به دلایلی جان خود را از دست بدهد، پرنده نر برای همیشه تنها خواهند ماند، سرنوشتی که امید به آن دچار شده است.
بیشتر بخوانید
فیلم |پرواز امید؛ تک درنای سیبری بر آسمان ایران
در زمستان سال 1386 سه درنای سیبری در فریدونکنار به زمین نشستند که متأسفانه همان سال یکی از درناها با شلیک گلوله کشته میشود. دو درنای دیگر(امید و آرزو ) سال بعد هم به ایران باز میگردند که متأسفانه باز هم یکی از آنها (آرزو) با شلیک گلوله کشته میشود. از آن سال به بعد امید هرساله در آبان ماه مهمان ایران میشود.
چندی پیش رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده بود که این سازمان در مذاکره با سایر کشورهایی که در مسیر حرکت امید هستند، قصد دارد تا برای امید جفت پیدا کند!
در این خصوص, غلامرضا ابدالی؛ مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست به تسنیم گفت: پیدا کردن جفت به معنی همسرگزینی برای امید و جفتگیری نیست چرا که درناها تک همسری هستند و زمانی که جفت خود را از دست بدهند، دیگر جفتگیری نمیکنند. ما به دنبال این هستیم که یک درنا ماده را با امید هم مسیر کنیم.
وی ادامه داد: برای انتقال درنای ماده با کشور بلژیک مذاکره کردیم و میخواهیم یک درنا ماده را از بلژیک به فریدونکنار بیاوریم. در حال حاضر همه شرایط آماده است و جایگاه درنا ماده را نیز فراهم کردهایم.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست توضیح داد: درناها تابستان در سیبری هستند و برای زمستانگذرانی به عرضهای جغرافیایی پایینتر میآیند. مهاجرت درناها از طریق مسیر هند، چین و ایران انجام میشود. درحال حاضر مسیر چین پرترددترین مسیر است؛ مسیر هند نیز شرایط خوبی دارد اما مسیر ایران را فقط امید حفظ کرده است.
ابدالی گفت: اگر امید جفتی داشته باشد که با او سفر کرده و با امید هممسیر شود، ممکن است خانوادههای دیگری نیز از بلژیک بیایند. درخصوص این درنا ماده 3 سناریو وجود دارد؛ ممکن است امید در اسفند ماه مهاجرت کند و درنا ماده در ایران بماند؛ ممکن است باهم مهاجرت کنند اما درنا ماده با امید برنگردد. در سومین سناریو که ما امیدواریم اتفاق بیفتد، سال آینده درنا ماده و امید از مسیر ایران به فریدونکنار میآیند و خانوادههای دیگر نیز با آنها هممسیر شده و کریدور ایران را احیا خواهند کرد.
وی اضافه کرد: بر روی این درنا ماده ردیاب نصب میشود و آن را تحت نظر میگیریم. این اقدام یک کار علمی برای حفظ کدریدور پروازی است.
آخرین دیدگاهها