داریوش گلعلیزاده، سرپرست مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست در سمینار تخصصی ایران در برابر تغییرات اقلیمی که امروز به مناسبت روز جهانی تغییرات اقلیم (۲۴ اکتبر) با همکاری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اینکه جامعه جهانی بیش از سه دهه است که حساسیت خود را نسبت به تغییرات اقلیم افزایش داده است، اظهارکرد: ۱۷ کشور در دنیا دچار تنشهای آبی هستند و ایران نیز جزو ۹ کشور آسیبپذیر در برابر تغییرات اقلیمی است، لذا لازم است تا خود را برای این تغییرات آماده کنیم. تغییرات اقلیم موجب افزایش آلودگی هوا و از طرفی آلودگی هوا موجب افزایش تغییرات اقلیم میشود.
وی یکی از تبعات تغییرات اقلیمی را افزایش آتشسوزیهای گسترده در پوشش گیاهی دانست و گفت: افزایش گرد و غبار نیز از جمله این تبعات است و ۲۳ استان در امسال متاثر از آسیبهای گردوغبار چه با منشا داخلی و خارجی شدند.
گلعلیزاده با اشاره به اینکه برنامه اقتصاد کم کربن از برنامههایی است که بسیار کمککننده است، افزود: این برنامه در سال ۹۴ به تصویب رسید و تاکنون دو گزارش از آن منتشر شده است.
سرپرست مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه ما نه تنها در نبایدها بلکه در بایدها نیز موفق نبودهایم، تصریح کرد: ما باید دوگانگی بین مسائل محیطزیست و اجتماعی را رفع کنیم. تمامی مسائل مربوط به محیطزیست روی معیشت و مسائل اجتماعی نیز اثر میگذارد.
وی با بیان اینکه از دست دادن آب و خاک جبران ناپذیر است، گفت: در شرایط حاضر هم با فرسایش خاکی و هم با از بین رفتن آب مواجه هستیم. در حال از دست دادن منابع گیاهی و پوشش گیاهی هستیم. شاید بتوان آلودگی هوا را کنترل و پیشگیری کرد، اما منابع تجدیدناپذیر را نمیتوان جبران کرد.
گلعلیزاده در ادامه با اشاره به محدودیتها گفت: لازم است مطالعه در مورد آسیبپذیری زیر ساختها و ارتقای تابآوری در برابر این تغییرات و پیامدها انجام گیرد.
سرپرست مرکزملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیطزیست با بیان اینکه موضوع محیطزیست صرفا مربوط به سازمان محیطزیست نیست و همه سازمانها و دستگاههای اجرایی مسئول هستند، یادآور شد: در این راستا آییننامههای اجرایی نیز برای دستگاهها ارسال شده است، امید است در اجرای آنها اهتمام ورزند.
وی از مراکز علمی دانشگاهی خواست تا در جهت افزایش حساسیت مردم در این زمینه اقدام کنند.
آخرین دیدگاهها