بر اساس یک مطالعه جدید، لارو “کادیس فلیس”، نوعی از حشره که در محیطهای آب شیرین زندگی میکند، میتواند به طور ناخواسته با جویدن زبالههای پلاستیکی در ایجاد آلودگی میکروپلاستیک نقش داشته باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بر اساس مطالعهای که اخیراً توسط دانشگاه یورک انجام شده، لارو حشره “کادیس فلیس”، نوعی از حشره که در محیطهای آب شیرین مانند دریاچهها، رودخانهها و برکهها زندگی میکند، میتواند به طور ناخواسته با جویدن زبالههای پلاستیکی در ایجاد آلودگی میکروپلاستیک در رودخانهها و آبراهها نقش داشته باشد.
دانشمندان متوجه شدند که این لاروها از دندانهای تیز خود برای خرد کردن پلاستیک و تبدیل آن به قطعات کوچکتر استفاده میکنند و سپس از آن برای ساختن یک لایه محافظ استفاده کرده و تا رسیدن به سن بلوغ در آن زندگی میکنند. دانشمندان مشاهده کردند که لاروها پلاستیک را با سرعت زیادی میجوند و صدها ذره میکروپلاستیک را ظرف چند روز تولید میکنند.
کیتی ولنتاین، دانشجوی دکترای زیستشناسی و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: با توجه به نگرانی فزاینده در مورد اثرات آلودگی پلاستیک بر محیط زیست، ما میخواستیم بفهمیم که آیا لاروهای کادیس با زبالههای پلاستیکی که معمولاً محیط را آلوده میکنند، تعامل میکنند یا خیر و تعیین کنیم که این فعل و انفعالات چه پیامدهایی ممکن است داشته باشد.
earth نوشت، ولنتاین و همکارانش تکههایی از فیلم پلاستیکی بریده شده از یک کیسه پلاستیکی زیست تخریبپذیر موجود در بازار را همراه با تکههایی از برگ بلوط به لاروها دادند. اگرچه لاروها اغلب مواد برگ بلوط را انتخاب میکردند، اما به نظر میرسید که بسیاری از آنها قطعات پلاستیکی را برای ساخت خانه جدید خود ترجیح میدادند.
ولنتاین گفت: علاوه بر نحوه تولید میکروپلاستیک توسط لارو این حشره، تحقیق ما نشان داد که چگونه این موجودات میتوانند از پلاستیک برای ساختن خانههای خود بهرهبرداری کنند.
آلیستر باکسال، نویسنده ارشد این مطالعه و پروفسور علوم محیطی در یورک توضیح داد: استفاده فعال از زبالههای پلاستیکی توسط حیوانات آب شیرین میتواند به شکلگیری میکروپلاستیکها در این زیستگاهها کمک کند. تحقیقات بیشتر نشان خواهد داد که سایر گونههای معمول آب شیرین نیز رفتاری مشابه لارو کادیس را از خود نشان میدهند یا خیر.
آخرین دیدگاهها