رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه از خشک شدن کامل سرچشمه های تالاب هشیلان و مرگ هزاران موجود زنده این تالاب خبر داد
محمد حسین فلاحتی در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: فعالیت چاه های غیر مجاز و استفاده بی رویه از منابع آب های زیر زمینی، عامل اصلی خشک شدن تالاب هشیلان و مرگ هزاران آبزی موجود در این تالاب است.
وی با بیان اینکه حدود ده هزار لاکپشت به زیر کانالی در این تالاب پناه بردهاند عنوان کرد: لاکپشتها و مارهای آبی تنها موجودات باقی مانده در تالاب هستند و البته در لابهلای شکافهای گلی ایجاد شده در تالاب تعدادی ماهی وجود دارند که میتوانند با ترشح موادی از بدن خود تا مدتی زنده بمانند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کرمانشاه افزود: این ماهیان مادهای در اطراف خود ترشح میکنند که سبب میشود تا مدتی در لابلای شکاف های نم دارد تالاب زنده بمانند و تخمریزی کنند و اگر آب زودتر به این منطقه برگردد زنده خواهند ماند در غیر این صورت از طریق تخم آنها در این تالاب احیا میشود.
وی گفت: برای حفظ موجودات باقی مانده در تالاب کار به آبرسانی سیار کشیده و قرار شده از طریق نیروهای نظامی، انتظامی، ارتش و دیگر ارگانها کمک کنند که آب به این منطقه منتقل شود.
وی تاکید کرد: علت اصلی خشک شدن سراب ها و رودخانه های سطح استان علاوه بر کم شدن بارش ها، فعالیت چاه های غیر مجاز ، عدم مدیریت چاه های مجاز و همچنین کشاورزی سنتی و غیر اصولی است که امیدواریم مسئولان مربوطه و نهادهای نظارتی در این راستا وارد عمل شوند.
فلاحتی افزود: با توجه به اینکه علاوه بر خشکسالی فعالیت چاههای غیرمجاز که طبق برخی آمارها حدود ۱۰ هزار چاه در سطح استان و حدود دو تا سه هزار در سطح شهرستان کرمانشاه است، نفسهای تالاب ها از جمله تالاب هشیلان را گرفته است و بنظر می رسد مناسبترین راه برای احیای تالاب ها مدیریت چاههای اطراف آنها است که اگر انجام شود آب سریعتر به تالاب بر خواهد گشت.
وی در بخشی دیگر از سخنانش با اشاره به خشک شدن بسیاری از سراب های سطح استان گفت: در حال حاضر حدود ۸۰ درصد سراب های سطح استان کاملا خشک یا دبی آنها به کمترین میزان رسیده است.
وی تاکید کرد: سراب نیلوفر هم که محل زندگی بسیاری از آبزیان است تقریبا خشک شده است و تنها چند چاله کوچک برای آن باقی مانده است که در صورت عدم مدیریت چاههای اطراف آن ، بزودی کاملا خشک خواهد شد.
رئیس اداره محیط زیست شهرستان کرمانشاه با اشاره به تشکیل جلسه برای نجات سراب نیلوفر افزود: چند روز پیش جلسه ای با حضور مقامات معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و دیگر نهادهای ذیربط برای حفظ جانداران پیرامون این سراب تا شروع فصل بارش انجام گرفت که امیدواریم نتایج خوبی به دنبال داشته باشد.
فلاحتی در پایان تصریح کرد: اداره محیط زیست فعالیت های فراوانی برای جلوگیری از نابودی آبزیان و جاندارانی که منبع اصلی حیات آنها سرابها ، رودخانه ها و چشمه ها است انجام داده است ، از جمله ، ایجاد آبشخور ، آبرسانی سیار به حیوانات و … با همکاری همیاران طبیعت و سمن های حافظ محیط زیست است.
آخرین دیدگاهها