علی سلاجقه روز سه شنبه در حاشیه بازدید از تالاب انزلی و پروژه جمعآوری سنبل آبی در جمع خبرنگاران افزود: این موج شکن بدون مطالعه و صرفا برای ایجاد عمق لازم برای پهلوگیری کشتیهایی با تناژ بالا ایجاد شده بدون آنکه بر موضوع ورود جریان آزاد آب به تالاب انزلی دقت شود.
وی یکی از علل عدم تبادل آب مابین دریا و تالاب انزلی را وجود این موج شکن دانست که بر روی دهانه ورودی تالاب از دریا احداث شده است.
وی عنوان کرد: با ایجاد ارتباط نزدیک بین کارگروه و قرارگاه جهادی، وزارت راه و شهرسازی و سازمان بنادر؛ دایکی که مانع اصلی ورود آب از دریا به تالاب انزلی است حذف خواهد شد تا دوباره این تبادل آب برقرار شود و تالاب با عملیاتی که در بالادست انجام می شود مجددا نفس کشیده و به روزهای اوج خود باز گردد.
وی اضافه کرد : تالاب انزلی هنگامی که از حوزه آبخیز تامین شود مازاد آب آن به دریا می ریزد و تبادل آزاد آب بین دریا و تالاب باعث می شود گونههای خاص گیاهی و جانوری در آن رشد یابند و تالاب پویای خود را باز یابد اما اینک عدم تبادل آب بین حوزه بالادست و دریا باعث ایجاد خفگی تالاب انزلی و رشد گونههای گیاهی مهاجمی چون سنبل آبی شده است.
سلاجقه تصریح کرد : طرح جامع مدیریت تالاب انزلی هفت ساله بوده و تمامی دستگاهها مانند وزارت نیرو و جهاد کشاورزی در این قسمت نقش برجسته ای در ایجاد تصفیهخانهها، مدیریت و جلوگیری از فاضلاب ورودی به تالاب و ممانعت از تغییر کاربریها در حوزه آبخیز و نیز جلوگیری از ورود کود و سمومی که تالاب را مسموم می کنند، دارند.
وی اظهار داشت : در کنار این اقدامات وزارت کشور با همراهی دادستانی و دستگاه قضایی در قالب کارگروه و قرارگاهی که فعال شده در بازه زمانی مناسب وضعیت تالاب انزلی را بهبود خواهند بخشید.
وی اولین قدم برای احیای تالاب انزلی را حذف فاضلاب و احداث تصفیه خانهها عنوان و ذکر کرد: در شهر رشت، شهرهای حوزه آبخیز تالاب انزلی و روستاهای مربوطه نیز شرکت آب و فاضلاب استان به طور جدی وارد شده و پیگیری می کند تا ورودی آب از رودخانههای زرجوب و گوهر رود به تالاب انزلی پاک و تمیز و عاری از آلودگی ها و سموم باشد.
وی تاکید کرد : کمیته ای نیز بدین منظور در قالب قرارگاه جهادی با عنوان کمیته آب و فاضلاب فعالیت می کند که این موضوع امسال در دستور کار قرار می گیرد.
آخرین دیدگاهها