قطع درختان نتیجه‌ای جز تخریب محیط زیست و کاهش کیفیت هوا ندارد

تهران – ایرنا – رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران گفت: خشک شدن و قطع درختان فارغ از اینکه به عمد رخ داده باشد و یا در اثر سهل انگاری در نگهداشت آنها صورت گرفته باشد نتیجه ای به جز تخریب محیط زیست، کاهش کیفیت هوا و بالتبع ایجاد مخاطرات سلامتی برای شهروندان را ندارد. قطع درختان نتیجه‌ای جز تخریب محیط زیست و کاهش کیفیت هوا ندارد

گزارش ایرنا مهدی پیرهادی روز یکشنبه در جریان هشتاد و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران وی با اشاره به قطع درختان در برخی مراکز عمومی از جمله باشگاه انقلاب وابسته به وزارت ورزش و جوانان خطاب به رئیس قوه قضاییه گفت حضرت آقای اژه ای به داد مردم تهران برسید.

وی با بیان اینکه سوال بنده بعنوان نماینده مردم شریف تهران از وزیر محترم ورزش و جوانان این است که جناب وزیر اساسا هدف غایی از فعالیت این وزارت خانه به جز سلامتی و ارتقاء کیفیت زندگی است؟ گفت: و آیا این هدف با اقدام هایی که اخیرا در یکی از مجموعه های در اختیار شما رخ داده است منافاتی ندارد؟

عضو شورای شهر تهران تاکید کرد : عذر بدتر از گناه هم تلاش در جهت انحراف افکار عمومی و رفع اتهام از قصور یادشده است، به نحوی که روابط عمومی شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور درباره قطع درختان مجموعه انقلاب مدعی شد: قطع درختان مجموعه ورزشی انقلاب به هیچ وجه صحت نداشته و تنها تعدادی از درختان با رعایت نکات کارشناسی سرزنی شده اند.

وی ادامه داد: نکته قابل تامل این است که آیا اساسا این ارگانِ مسئول، با سامانه های شهرداری آشنایی دارد؟ و آیا مطلع نیست که همه اطلاعات مرتبط با درختان به صورت مستند  ثبت و ضبط می شود؟ از سوی دیگر این روزها به مدد شبکه های اجتماعی و حساسیت شهروندان در حفظ و نگهداری از فضای سبز این قبیل اقدامات قابل پنهان کاری نیست.

وی افزود: خشک شدن و قطع درختان متاسفانه با مسامحه و یا سواستفاده برخی افراد به یک رویه تبدیل شده است که به حول و قوه الهی جلوی این رویه را خواهیم گرفت و از این به بعد به نحوی عمل خواهیم کرد که هزینه های این کار به عواید احتمالی آن برای افراد نصرفد.

رییس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران تأکید کرد: در خصوص این مجموعه با توجه به بازدید ۲۹ آبان ماه سال ۹۵ کارشناسان سازمان بوستان ها و فضای سبز ۱۷ اصله درخت از ضلع جنوب زمین تنیس بانوان بدون مجوز انتقال و به صورت غیرکارشناسی، جابجا شده اند و تعدادی خشک و تعدادی آسیب دیده اند. به علاوه طی بازدید و پلاک کوبی درختان در تاریخ ۳۰ دی ماه ۹۸ تعداد ۱۹۳۳۷ اصله درخت سبز و ۱۳۰ اصله درخت خشک و ۲۶ اصله درخت سقوطی و ۱۲ اصله درخت کسر شده و ۳ اصله درخت نیز مجددا قطع شده است.

وی افزود: در بازدید بعدی کارشناسان سازمان بوستانها از کمیته ملی المپیک در تاریخ آبان ۹۹، تعداد ۳ اصل درخت خشک و ۴۰ اصله درخت دیگر نیز کسر شده است.

پیرهادی افزود: و در نهایت طی بررسی به عمل آمده از سوی کارشناسان محترم رسمی دادگستری در طی سالهای ۹۵ تا ۹۹، تعداد ۲۵۳ اصله درخت در اثر عدم رسیدگی و کمبود آب، خشک و یا کسر شده است.

وی گفت: لازم به توضیح است خشک شدن درختان به هر دلیلی که باشد مطابق با ماده ۸ آئین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها، قطع، جابجایی و سربرداری درختان مستلزم اخذ مجوز از کمیسیون ماده ۷ بوده و شهرداری و شهروندان تحت هیچ شرایطی قبل از دریافت مجوز لازم، مجاز به قطع درخت، سربرداری و جابجایی آن نخواهند بود.

به گفته وی، در بررسی اولیه پرونده مورد نظر بدون توجه به محتویات پرونده و ادله ابراز شده علیرغم تمامی این موارد که فرضیه مشخص تخریب باغ را دارد، با وجود از بین رفتن تعداد زیادی از درختان، تنها به استناد نظریه کارشناس که حکایت از غیر عمدی بودن داشته، حکم به برائت متهم صادر نموده اند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: با توجه به تبصره یک ماده ۴ قانون حفظ و گسترش فضای سبز، قطع درختان در هر محل با هر مساحت بدون کسب اجازه و طبق مقررات این قانون ممنوع است.

پیرهادی عنوان کرد: طبق تبصره چهارم ماده واحده مصوبه اخذ عوارض حفظ و گسترش فضای سبز محکومیت مرتکبین قطع، از بین بردن درخت با مجازات قانونی و پرداخت خسارت، مانع از اخذ عوارض مقرر در این مصوبه نیست.

وی خطاب به حجت الاسلام اژه ای، ریاست قوه قضائیه اعلام کرد که از شما مجدانه درخواست می کنم که با جدیت پیگیر مطالبات به حق مردم و نمایندگان شهر باشید و بازوی پرقدرت اجرای عدالت در مقابل خلافکاران و تضییع کنندگان حقوق عامه از هر صنف و دسته ای باشید.

انتقاد از آزمون و خطا در انتصابات

سید جعفر تشکری، رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران شورای اسلامی شهر تهران نیز با ارایه تذکری، اظهار داشت: در دستگاه ها و مجموعه های اداری طبیعی است که باید از مدیرانی استفاده شود که مأموریت ها را به نحو شایسته انجام دهند و ممکن است در مواردی تجدید نظر در تغییر مدیران صورت بگیرد و این را حق طبیعی شهردار می دانیم.

وی با بیان اینکه اهتمام شهردار این است که پس از یک سال همه مدیران را تغییر دهد، گفت: قطعا چنین نیست که همه یک ساله تغییر کنند و شهردار نیز خود چنین اذعانی داشت.

تشکری گفت: توصیه ما این است که مدیران از افراد با تجربه که سالها کار کرده اند، انتخاب شوند.

رئیس کمیسیون حمل و نقل و عمران افزود: اما اگر این موضوع به رویه تبدیل شود، فرصت ما محدود خواهد بود که بخواهیم کاری انجام دهیم و سعی و خطا کنیم.

تشکری، با بیان اینکه در شرکت بهره برداری مترو و بهشت حضرت زهرا(س) نیاز به زمان است تا مسائل شناسایی و مشکلات رفع شود، عنوان کرد: هر مدیری در این مجموعه ها گمارده شوند به زمان برای ارزیابی مسائل نیاز دارد.

عضو شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: انتصابات متزلزل جز ضرر هیچ فایده ای ندارد و درخواست داریم که بررسی ها به گونه ای انجام شود که در ۲ سال و نیم مفید باقی مانده، تغییرات مکرر نداشته باشیم.

تشکری افزود: ثبات موقعیتی در زمان آغاز سال تحصیلی و انبوه جمعیت میلیونی در این روزها می طلبد که مدیران، تصوری بلند مدت نسبت به فعالیت خود داشته باشند.

صورت حمایت دولتی از شهرداری تهران 

ناصر امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز تذکری ارایه کرد و  با اشاره به قرار گرفتن شهر در آستانه سال تحصیلی جدید گفت: رئیس پلیس راهور اعلام کرده که ترافیک در روزهای ابتدایی مهر ۳۰ درصد افزایش پیدا خواهد کرد.

وی افزود: علاوه بر این اعلام شده که هشت برابر ظرفیت معابر تهران، تردد خودرو را شاهد هستیم و با افزایش ساعات طرح ترافیک و شناور شدن ساعت کاری ادارات، این ترافیک کاهش نخواهد یافت.

امانی همچنین با اشاره به پلاک گذاری ۱۵ هزار خودرو در کلانشهرها گفت که قرار بود به ازای هر خودروی جدید، یک خودروی فرسوده از رده خارج شود.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: چند سال است که خروج خودروهای فرسوده از رده متوقف شده و انجام نمی شود، قرار بود ۱۰ درصد از قرعه کشی انبوه خودروها به افرادی تعلق پیدا کند که خودروی فرسوده دارند اما این موضوع در سال ۱۴۰۱ عملیاتی نشده است.

وی با بیان اینکه ظرفیت پارکینگ ها نیز تکمیل شده است، گفت: تذکر من به شهرداری نیست، اما آیا دولت مسئولیتی در خصوص ترافیک و قانون هوای پاک ندارد؟

امانی گفت: دولت اعلام کرد که از شهردار انقلابی در این زمینه حمایت خواهد کرد اما این چه حمایتی است؟

عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند ترافیک راه حل علمی دارد، افزود: می توانستیم از مدیران این حوزه، اساتید دانشگاهی و نخبگان دعوت کنیم و راه حل های علمی را در این خصوص ارائه دهیم اما انجام نشد.

امانی تأکید کرد: اگر شهرداری تهران در این زمینه اقدامی انجام داده تقاضا داریم که گزارش خود را در این زمینه ارائه دهد تا ما نیز در جریان باشیم.

تردد خودرو فرسوده به اقتصاد ملی ضرر می زند

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه تذکر این عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: بنزینی که خودروهای فرسوده مصرف می کنند یارانه دارد و به کشور ضرر وارد می کند.

وی با تأکید بر اینکه قانون هوای پاک وجود دارد و باید عملیاتی شود، گفت: این قوانین باید مرور و به روز شود و پس از آن به سمت عملیاتی شدن برویم.

چمران اظهار داشت: سه شنبه آیی از شهردار تهران دعوت خواهیم کرد که در خصوص ورود اتوبوس ها و توسعه مترو در صحن شورا توضیح دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: وزارت صمت و پلیس راهنمایی و رانندگی که مسئولیت اسقاط خودروها را دارند هرچه سریعتر باید در این خصوص اقدام کنند.

ضرورت تعیین تکلیف پهنه رودکی 

زهرا شمس احسان رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص تعیین تکلیف وضعیت پهنه رودکی اظهار داشت:  بر اساس قسمت ج بند ۳ ماده هفتاد و هشتم برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران موظف شد به منظور توسعه سرانه فضاهای فرهنگی و هنری شهر تهران پهنه رودکی حدفاصل خیابان های انقلاب، ولیعصر، نوفل لوشاتو و حافظ را جزو خوشه ها و راسته های فرهنگی اولویت دار خود قرار دهد.

شمس‌احسان گفت: در همان زمان به دلیل اهمیت موضوع برای کمیسیون فرهنگی اجتماعی وقت، جلسات منظمی در این راستا شکل گرفت و شرکت توسعه فضاهای فرهنگی موظف به تهیه طرح برای این پهنه شد.

عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران گفت: پهنه رودکی درست است که پهنه ارزشمندی در مرکز تهران محسوب می شود اما عنوانی از آن در طرح های موضعی سند طرح جامع و طرح های موضعی پیوست طرح تفصیلی ذکر نشده است و همانطور که مستحضرید بر اساس ماده هشت آیین نامه نحوه بررسی و تصویب طرح های توسعه و عمران محلی، ناحیه ای منطقه ای و ملی  مصوب سال ۱۳۷۸ هیات وزیران و اصلاحات بعدی آن در خصوص طرح های شهری اگر طرحی ایجاد مغایرت اساسی نماید می بایست بعد از تصویب در کمیسیون ماده ۵  به تصویب  شورای عالی شهرسازی و معماری برسد.

وی با بیان اینکه اکنون بیش از ۴ سال است که طرح تهیه شده برای این پهنه که منجر به ایجاد محدودیت هایی در تراکم و نوع کاربری ها برای شهروندان این محدوده شده،  گفت: هیچ یک از مراحل تصویب را از شورای شهر تا شورای عالی شهرسازی و معماری نگذرانده  ولی  باعث شده اجازه ساخت و ساز بر مبنای طرح تفصیلی مصوب به شهروندان داده نشود و  سردرگمی، نارضایتی و بلاتکلیفی را برای آن ها در پی داشته باشد.

شمس‌احسان گفت: از شهرداری تهران درخواست دارم هر چه سریعتر نسبت به تعیین تکلیف وضعیت این پهنه  مطابق قانون اقدامات لازم را به عمل آورد.

تشکیل کارگروهی برای استفاده از فرصت‌های قانون درآمد پایدار 

همچنین مهدی عباسی رئیس کمیسیون های شهرسازی و نظارت و حقوقی شورای شهر تهران در این جلسه با ارایه تذکری، گفت:  طبق قانون درآمد پایدار که در دولت تصویب شده، وزارت کشور فرصت سه ماه داشت که قانون درآمد پایدار و هزینه‌های شهرداری ها را تهیه و ابلاغ کند.

وی افزود: با وجود گذشت یک ماه هنوز دستورالعملی ابلاغ نشده و درخواست ما این است که دستورالعمل ها به کلانشهرها ابلاغ شود.

وی تاکید کرد: ضروری است که در شهرداری تهران برای استفاده از فرصت‌های موجود در این قانون کارگروهی تشکیل شود.

سازمان بوستان ها گزارشی از خشک شدن درختان در تهران ارایه کند 

نرجس سلیمانی عضو کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران نیز با ارایه تذکری، نسبت به خشک شدن درختان در غرب تهران به ویژه منطقه چیتگر، تذکر داد.

وی از سازمان بوستان های شهرداری تهران خواست تا گزارشی را در این خصوص ارائه دهد.

سلیمانی تاکید کرد که سازمان بوستانها در صورت دخالت عوامل انسانی در خشک شدن درختان، باید اقدام عاجل انجام دهد.