احداث “سد لیلان‌چای” پایانی بر پروژه احیای دریاچه ارومیه است!

یک کارشناس محیط زیست گفت: احداث “سد لیلان‌چای” پایانی بر پروژه احیای دریاچه ارومیه خواهد بود.

احداث "سد لیلان‌چای" پایانی بر پروژه احیای دریاچه ارومیه است!

محسن موسوی خوانساری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در رابطه با روند احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: با روندی که دولت سیزدهم برای احیای دریاچه پیش گرفته، بعید است که دریاچه ارومیه احیا شود چرا که به تازگی مدیران دولتی در آذربایجان‌شرقی و مدیرعامل آب منطقه‌ای این استان از روند ساخت سد لیلان‌چای در ملکان بازدید کرده و دستور تجهیز مجدد کارگاه این سد را داده‌اند.

وی افزود: این اقدامی درحالی صورت می‌گیرد که از حدود 8 سال پیش که ستاد احیای دریاچه ارومیه شروع به کار کرد، ساخت این سد به همراه تعداد دیگری از سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه متوقف شد. در آن زمان تصمیم گرفته شد که از هرگونه بارگذاری اضافه در حوضه دریاچه ارومیه جلوگیری شود چرا که مصارف دریاچه ارومیه به قدری بود که اجازه نمی‌داد حق‌آبه این دریاچه اختصاص یابد. حق‌آبه دریاچه ارومیه 3.2 میلیارد مترمکعب است که اگر تأمین نشود دریاچه به سرعت خشک خواهد شد.

این کارشناس محیط زیست بیان کرد: مدیران ارشد وزارت نیرو در استان در حالی که بر آسیب سد لیلان‌چای به روند احیای دریاچه ارومیه واقف بودند اقدام به تجهیز کارگاه و ازسرگیری ساخت این سد کردند. دریاچه ارومیه ظرفیتی برای احداث سدهای لیلان‌چای در آذربایجان شرقی، نازلوچای و سیمینه‌رود در آذربایجان‌غربی را ندارد و نباید بارگذاری مجدد بر دریاچه ارومیه انجام شود.

موسوی خوانساری تأکید کرد: با ساخت این سدها پرونده احیای دریاچه ارومیه بسته شده و دریاچه ارومیه به کویری خشک که پهنه بادهای نمکی است، تبدیل می‌شود. این اقدام مسئولین آذربایجان‌شرقی در حالی صورت گرفته که این استان و شهر تبریز بیشترین آسیب را از طوفان‌های نمکی دریاچه ارومیه می‌بینند چرا که جهت بادها از غرب به شرق است و شهر تبریز را درگیر خواهد کرد. از مسئولین محترم تقاضا داریم که از احداث سد لیلان‌چای جلوگیری کند.