بر اساس یک نظرسنجی که در فضای مجازی صورت گرفته، احترام به طبیعت و عدم دستکاری و انسداد مسیلها و حریم بستر به عنوان مهمترین درس جاری شدن سیل در تابستان ۱۴۰۱ شناخته شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم ؛ جاری شدن سیل در بیشتر استانهای کشور به دنبال پدیده مانسون که منجر به فوت تعدادی از هموطنان در جای جای کشور شد، باعث شد تا ضعف دستگاههای مسئول در زمینه پیشگیری و شناسایی مخاطرات بیش از گذشته مشخص شود. علاوه بر این این سیل موارد مهمی از جمله لزوم طرحهای پیشگیرانه آبخیزداری، آموزش عمومی در رابطه با سیل و …، را گوشزد کرد.
در رابطه با سیل اخیر علی بیتاللهی، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه و شهرسازی از طریق فضای مجازی نظرسنجی را با عنوان مهمترین درس سیلاب تابستان 1401 انجام داده است که عموم شرکتکنندگان در این نظرسنجی از افراد کارشناس در حوزه سازه و عمران، محیط زیست و مخاطرات و سایر علوم مرتبط با این رشتهها بودند. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که 26 درصد از شرکتکنندگان مهمترین نکته در خصوص سیلاب اخیر را “احترام به طبیعت و عدم دستکاری و انسداد مسیلها و حریم بستر” میدانند.
در این نظرسنجی “لزوم اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری” در رتبه دوم قرار گرفت؛ یکی از روشهایی که بیش از پیش باید مورد توجه قرار گیرد، آبخیزداری است. با آبخیزداری و استحصال آب باید آب باران را در خاک نفوذ دهیم تا هم خاک شسته نشود و خاک حاصلخیز از بین نرود و هم این آبها تبدیل به سیل نشود. اگر آب حفظ شود، به تبع آن خاک نیز حفظ میشود چراکه باید آب جاری شود تا خاک را با خود حمل کند اما اگر آب در خاک نفوذ کند، آب تبدیل به روانآب نمیشود و فرسایش ایجاد نمیکند و موجب تقویت پوشش گیاهی و دبی آب رودخانهها میشود.
مدیریت کارشناسانه و مبتنی بر تخصیص اعتبار بر ریسک و بحران نیز سومین اصلی بود که شرکتکنندگان معتقد بودند باید بیش از سایر موارد مورد توجه قرار بگیرد.
آخرین دیدگاهها