طرحهای انتقال آب بین حوضهای همواره با مخالفت کارشناسان محیط زیست همراه بوده و اجرایی شدن این طرحها در بیشتر کشورهای جهان منسوخ شده است. به همین دلیل هفته گذشته مقرر شد تا مجلس شورای اسلامی در رابطه با طرحهای انتقال آب کشور از وزارت نیرو، تحقیق و تفحص کند.
در رابطه با این موضوع جلیل مختار, نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با حضور در برنامه تلویزیونی مثبت سلامت اظهار کرد: ضرورت و نیاز به تحقیق از پروژههای انتقال آب در مجلس زمانی بیشتر احساس شد که وزارت نیرو و برخی دستگاههای متولی امر روند قانونی اجرای پروژهها را انجام نمیدادند.
شورای عالی محیط زیست در سال 1373 مصوب کرد که هر پروژهای در کشور باید پیوستهای محیط زیستی را دریافت کند و این موضوع در برنامههای توسعه نیز بارها تکرار شد اما این مهم توسط وزارت نیرو در خصوص طرحهای انتقال آب انجام نشد.
وی ادامه داد: قانونگریزی در سطح وزارت نیرو باعث شد تا مجلس تصمیم بگیرد تا از طرحهای انتقال آب بین حوضهای تحقیق و تفحص کند. این قانونگریزی تنها مربوط به انتقال آب و سدسازی نیست و متأسفانه در بسیاری از طرحهای توسعه کشور این مورد دیده میشود. 411 پروژه فاقد پیوست زیست محیطی نیز به همین شیوه به لایحه بودجه راه پیدا کرده بود که بنده این موضوع را دکتر قالیباف, رئیس سازمان برنامه و بودجه و کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی مطرح کردم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تأخیر مجلس در ورود به موضوع انتقال آب گفت: بنده در دورههای قبل هم تلاش کردم تا این طرح اجرایی شود اما برخی حوزههای انتخابی در سطح کشور ذینفع انتقال آب بودند و نگذاشتند که این اتفاق بیفتد اما در این دوره همه نمایندگان پای کار آمدند و این مهم به تصویب رسید. این موضوع تنها مربوط به خوزستان, اصفهان و کرمان نیست و باید در سطح ملی بررسی شود.
مختار تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که در مجلس پیگیری میشود، این است که قانون در مورد این طرحها اجرا شود و هر چیز که مغایر قانون است باید متوقف شود. موضوع تحقیق و تفحص نیز ابتدا در کمیسیون اصل 90 پیگیری میشود و ما برای به ثمر رسیدن این تحقیقات جدیت داریم
آخرین دیدگاهها