سناریو تکراری حریق در سریال آتش‌سوزی میانکاله

        فرمانده یگان حفاظت محیط زیست مازندران: نیرو‌ها برای مهار آتش میانکاله درخواست بالگرد دارند
سال ۱۴۰۰ در پناهگاه  حیات وحش میانکاله ۴۲ مورد آتش‌سوزی رخ داد و ۴۵۰ هکتار از این زیستگاه را از بین برد
 میانکاله

  اقتصاد۲۴– آتش میانکاله که بامداد جمعه مهار شده بود، دیروز بار دیگر شعله‌ور شد. پناهگاه حیات وحش میانکاله در استان مازندران سال گذشته ۴۲ مرتبه گرفتار آتش شده بود و از ابتدای امسال ۶ مرتبه در آتشی که مسئولان دلیل اغلب آن‌ها را عمدی اعلام کرده‌اند، سوخته و بخشی از منابع ارزشمند آن به خاکستر بدل شده است. اکنون محیط‌بانان و نیرو‌های مردمی در حال اطفای حریق در نوار ساحلی میانکاله‌اند. این عملیات در حالی است که وزش باد و گرمای شدید مقابله با آتش و اطفای حریق را سخت‌تر کرده است. سال گذشته که این زیستگاه شمالی تقریبا یک روز در میان در آتش بود، فعالان محیط زیست بار‌ها از طمع سودجویان برای زمین‌خواری در این نقطه از سرزمین گفته بودند، دلیل حریق فعلی و میزان خسارت، اما هنوز مشخص نیست.

علی کلانه، رئیس پناهگاه حیات وحش میانکاله دیروز از وقوع ششمین آتش‌سوزی سال جاری در قسمت‌هایی از این زیستگاه ارزشمند خبر داد و گفت: «متاسفانه از شب گذشته (پنج‌شنبه) آتش‌سوزی در ضلع شمالی و بخشی از محدوده ساحلی میانکاله رخ داد که این آتش‌سوزی کماکان ادامه دارد و محیط‌بانان در حال مهار آتش هستند.» او به ایرنا توضیح داد که ساعت ۲۱:۳۰ پنج‌شنبه گزارشی مبنی بر وقوع آتش‌سوزی در ضلع شمالی و محدوده ساحلی میانکاله دریافت شد و بلافاصله نیرو‌های محیط زیست برای مهار آتش به منطقه اعزام شدند. آن‌ها با امکانات موجود تلاش کردند و در نهایت در ساعت ۴ بامداد جمعه حریق مهار شد، اما این پایان ماجرا نبود، چون «متاسفانه به دلیل خشک بودن پوشش گیاهی و وزش باد دوباره آتش شعله‌ور شد.» تا لحظه نگارش این گزارش همچنان این آتش‌سوزی ادامه دارد.

بر اساس توضیح کلانه آتش‌سوزی در کیلومتر ۱۸ ورودی غربی میانکاله رخ داده که پوشش گیاهی منطقه هم عمدتا سازیل است و به دلیل گرمای هوا و خشک بودن پوشش منطقه مهار آتش مشکل شده است. رئیس پناهگاه حیات وحش میانکاله همچنین عنوان کرد: «نیرو‌های محیط‌بانی در حال تلاش برای جلوگیری از پیشروی آتش و مهار آن هستند ضمن این که درخواست نیروی کمکی و اعزام تجهیزات و ماشین‌آلات نیز ارائه شده است.» به گفته کلانه هنوز مساحت عرصه‌های آسیب دیده از آتش‌سوزی قابل محاسبه نیست و پس از آتش‌سوزی باید ارزیابی انجام شود.