بازار پرنده فریدون کنار همچنان فعال است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادیو گفت وگو، محمدعلی یکتا نیک کارشناس و فعال محیط زیست درمورد وضعیت باغ وحش‌های کشور و باغ وحش‌های خصوصی غیرقانونی متعلق به افراد متمول با برنامه «زمین 360 درجه» گفتگوی تلفنی کرد.

وی از وجود صد مرکز نگهداری قانونی و غیرقانونی حیات وحش در کشور سخن گفت و افزود: بیشتر این مراکز، غیرقانونی و مسئول قاچاق و نابودی طبیعت و تزریق پول در سیستم قاچاق حیات وحش هستند. متاسفانه بخشی از این مراکز هم به ارگان‌های دولتی و شهرداری وابسته‌اند و از پول بیت المال و بودجه مملکت اداره می‌شوند.

این کارشناس محیط زیست با انتقاد از نبود درک درست از طبیعت در سازمان محیط زیست گفت: ما قوانین نانوشته محیط زیستی زیادی داریم که برای هر کاری به اینها متوسل می‌شویم و لذا خیلی وقت‌ها بهتر است که بودجه‌ای نباشد تا شاهد اقدامات اشتباه در محیط زیست نباشیم.

وی با بیان اینکه پرندگان موجود در باغ پرندگان تهران از سیستم قاچاق آمدند و قاچاق شدند اظهارکرد: این پرندگان از جایی آمده‌اند که شاید محیط بانی به خاطر آن شهید شده و متاسفانه این مسئله، تمامی ندارد و همچنان ادامه پیدا می‌کند.

یکتا نیک گفت: بیش از نیمی از جانورانی که برای باغ‌های پرنده و یا باغ وحش‌ها صید می‌شوند در پروسه صید آسیب می‌بینند و می‌میرند و نیم دیگر هم در دو سال اول اسارت می‌میرند.

کارشناس و فعال محیط زیست با انتقاد از سیل مجوزها برای نگهداری و پرورش حیات وحش گفت: قطعاً اینها احراز صلاحیت نمی‌شوند وگرنه کار به اینجا نمی‌رسید.

وی با بیان اینکه ما با مجموعه‌ای از بی مدیریتی و کاستی در این حوزه مواجهیم افزود: ما در حال حاضر برای کنترل بیماری‌هایی که از دام به حیات وحش سرایت می‌کند خیلی ضعیف کردیم کمااینکه هزاران علفخوار اخیراً به خاطر بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک قلع و قمع شدند.

یکتا نیک از آسیب دیدگی شدید مجموعه طبیعت ایران سخن گفت و اظهارکرد: 90 درصد تالابها به بیابان تبدیل شدند و دریاها نیز وضعیت وخیمی دارند. مدیران این حوزه باید عاشق محیط زیست باشند نه اینکه دائماً به مصلحت شخصی خودشان فکر کنند.

کارشناس و فعال محیط زیست بازار پرنده فریدونکنار را مصداق بارز قاچاق خواند و گفت: متاسفانه این بازار همچنان برقرار است و با وجود همه قول‌ها و مصوبه‌ها نهایتاً به فراموشی سپرده شد و هیچ اقدام موثری صورت نگرفت.