یک کارشناس تنوع زیستی گفت: بر خلاف تنوع وسیع گونههای سمندر در ایران, جمعیت آنها در کشور ما به شدت تهدید میشود و ۴۰ درصد از انواع سمندرهایی که در کشور زندگی میکنند, در معرض خطر انقراض هستند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در روزهای اخیر تصاویری از جادهکشی در شمال شهر دزفول پخش شده که این تصاویر نشان از تخریب گسترده زیستگاه سمندر لرستانی دارد.
کارشناسان محیط زیست معتقدند که قرار گرفتن جاده جدید در فاصله 100 متری با زیستگاه سمندر, منجر به نابودی جمعیت این گونه در منطقه مذکور خواهد شد. احداث این جاده موقتاً و تا زمان هماهنگی با اداره کل محیط زیست استان متوقف شده است.
در رابطه با آخرین وضعیت جمعیت سمندرها در کشور, باربد صفایی, کارشناس تنوع زیستی با حضور در برنامه تلویزیونی مثبت سلامت اظهار کرد: گونههای مختلفی از سمندرهای آسیایی و حتی سمندرهای اروپایی در جنگلهای هیرکانی و جنگلهای البرز زندگی میکنند. تنوع گونههای مختلف سمندر در کشور ما زیاد است و در واقع 32 درصد از کل تنوع زیستی دوزیستان در کشور ما به این جانور تعلق دارد. در کشور ما 22 گونه دوزیست زندگی میکنند که از این مقدار 6 گونه و 2 زیرگونه متعلق به سمندر است.
وی ادامه داد: بر خلاف تنوع وسیع گونههای سمندر در ایران, جمعیت آنها در کشور ما به شدت تهدید میشود و 40 درصد از انواع سمندرهایی که در کشور زندگی میکنند, در معرض خطر انقراض هستند. در کشور ما 22 گونه دوزیست زندگی میکنند که از این مقدار 6 گونه و 2 زیرگونه متعلق به سمندر است. حدود 11 سال است که کشور ما به شکل جدی به حفاظت از جمعیت سمند پرداخته است و قبل از این به ندرت به سمندر پرداخته میشد.
این کارشناس تنوع زیستی درباره اصلیترین تهدید این گونه گفت: تعارضات انسان به زیستگاه این گونه از طریق جادهکشی, احداث صنایع, سدسازی و …, از اصلیترین تهدیدات این گونه هستند و خطر این تهدیدات زمانی افزایش پیدا میکند که این پروژهها بدون دریافت مجوزهای زیست محیطی انجام میشود.
آخرین دیدگاهها