سازمان محیط زیست از بازداشت ۱۸۳ شکارچی متخلف در تعطیلات نوروزی ۱۴۰۱ خبر داد.
جمشید محبتخانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست از ثبت هزار شکار غیرمجاز در نوروز ۱۴۰۱ و تشکیل ۲۵۸ پرونده قضایی در این رابطه خبر داد.
محبتخانی روز جمعه ۱۹ فروردین گفت در این بازه زمانی (۱۳ روز) بیش از ۸۹۰ صید غیرمجاز آبزیان، ۱۷۹ مورد شکار خزندگان و ۶۴ مورد شکار پرندگان ثبت شد.
به گفته او در این دوره، علاوه بر شکار ۴۵ پستاندار، بیش از ۶۰ مورد زندهگیری پرندگان و ۴۱ مورد زندهگیری پستانداران ثبت شد.
بازداشت ۱۸۳ شکارچی متخلف و توقیف ۱۷۱ سلاح غیرمجاز از دیگر اقدامات نوروزی یگان حفاظت محیط زیست است.
در ایران بیش از سه میلیون سلاح شکاری در اختیار مردم قرار دارد که هر یک از آنها سالانه ۱۰۰ فشنگ دریافت میکند.
این تعداد سلاح شکاری سالهاست بلای جان محیط زیست و گونههای جانوری در ایران شده است.
سازمان محیط زیست میگوید سالانه حدود سه تا چهار هزار مورد استفاده غیرمجاز از این سلاحها ثبت میشود که با هدف شکار گونههای جانوری به کار گرفته شدهاند.
آمارها میگوید با وجود برخی ممنوعیتها، آمار شکار و شکارچیان متخلف در ایران افزایش قابل توجهی یافته است.
برخی مقامهای سازمان محیط زیست میگویند گران شدن قیمت انواع گوشت در این افزایش نقش دارد.
گروهی از فعالان محیط زیست هم معتقدند سازمان محیط زیست با صدور مجوز بیرویه شکار، در پی درآمدزایی است.
فرزاد علیزاده، یکی از فعالان محیط زیست سال ۱۳۹۸ در اینباره گفته بود که «سازمان حفاظت محیط زیست مجوز شکار میدهد تا با پولش پاسگاه بسازد و تجهیزات بخرد.»
روزنامه «همشهری» هم در همان سال گزارشی منتشر کرد که نشان میداد سال ۱۳۹۷ حدود چهار میلیارد تومان «تنها از محل فروش حدود ۳۰ جواز شکار به شکارچیان خارجی» کسب شده است.
از سال ۱۳۸۶ تا سال۱۳۹۲ بیش از دو هزار پروانه شکار برای اتباع داخلی و ۵۲۵ پروانه شکار برای اتباع خارجی در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیطزیست یا زیستگاههای طبیعی خارج از این مناطق صادر شده که از گردش مالی آنها اطلاعات دقیقی در دست نیست.
عیسی کلانتری، رئیس سابق سازمان محیط زیست سال ۱۳۹۷ اعلام کرده بود سالانه بیش از «۲۰۰ هزار شکار غیرمجاز» در ایران ثبت میشود، آماری که با تشکیک و تردید فعالان محیط زیست همراه شده است.
آخرین دیدگاهها