به گزارش ایران آنلاین ، عادل عربی با بیان اینکه منشاء گرد و غبار در کل کشور و به ویژه استان همدان از عراق، سوریه و شمال عربستان بوده، اظهار داشت: در همدان وزش باد عامل تشدید کننده این شرایط شده که شاخص آلودگی هوا را افزایش داده است.
وی افزود: با توجه به گزارش های هواشناسی پیش بینی می شود این روند به مرور کمتر شود و به شدت کمتری نسبت به روزهای قبلی برسد اما امکان طوفان شن مجددی وجود دارد که منشاء ریزگردهای آن عراق، اردن و سوریه است.
عربی در پاسخ به این سوال که اقدامات محیط زیست برای جلوگیری از تکرار این روند در سالهای آتی چیست، بیان کرد: راهکار کوتاه مدت برای مقابله با ریزگردهای خارجی وجود ندارد و تنها راه مقابله با این ریزگردها همکاری کشورهای منطقه برای کاشت نهال است که حداقل به ۱۰ سال زمان نیاز است.
زنگ تفریح مدارس
در همین ارتباط، فاطمه ترکمان اسدی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی همدان، در خصوص راهکارهای حفظ سلامتی در این ایام گفت: افراد سالمند، بانوان باردار، بیماران تنفسی و ریوی، قلبی و عروقی، افراد دارای نقص در سیستم تنفسی از حضور و تردد غیر ضروری در فضای باز خصوصا در مکان های پرتردد شهر که میزان آلاینده های بیشتری دارد جلوگیری کنند.
وی یادآور شد: عموم شهروندان در شرایطی که هوا ناسالم برای همه گروه ها است باید هر گونه ورزش سنگین مانند کوه نوردی، پیاده روی، دوچرخه سواری، دویدن و فعالیت در فضای باز پرهیز کنند.
ترکمان اسدی توصیه کرد: در منازل مسکونی پنجره های مشرف به فضای باز برای پیشگیری از ورود هوای آلوده به داخل خانه بسته بماند و افرادی که با خودرو شخصی تردد می کنند شیشه های اتومبیل خود را بسته نگه دارند و دریجه تهویه هوا را در حالتی قرار دهند که هوا فقط در کابین خودرو جریان داشته باشد و زنگ تفریح مدارس حذف شود.
آخرین دیدگاهها