ایسنا/فارس معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با اشاره به چالشهای زیست محیطی در استان فارس، نبود تعادل بین توسعه صنعتی و محیط زیست را جزو موارد مهم ارزیابی و بر لزوم حرکت به سمت اقتصاد سبز صنعتی تاکید کرد.
محمود رضایی چهارشنبه ۱۷ فروردین در مراسم تکریم و معارفه مدیران قدیم و جدید حفاظت محیط زیست فارس، با بیان اینکه حمید ظهرابی هم واجد نگاه کارشناسی هم احاطه خوب مدیریتی و تجارب ارزشمند ملی و استانی است، پورشیرزادی (مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست) را نیز از بدنه این سازمان دانست که از رده کارشناسی تا مدیریت طی طریق کرده است.
او با بیان اینکه مدیریت ارشد فارس به تالابهای استان نگاهی ویژه دارد، گفت: رهاسازی حق آبه تالاب بختگان به حق کار دشواری بود که انجام شد، اما برای احیای این تالاب، حضور همه عناصر مدیریتی استان ضروریست، البته باید اتفاقات بسیاری در سطوح ملی و استانی رخ دهد تا این تالاب و دیگر تالابها احیا شود.
رضایی نبود تعادل بین توسعه صنعتی و مسائل زیست محیطی را از چالشهای فارس دانست و با بیان اینکه شاهد چالش بین حفاظت محیط زیست و چند واحد صنعتی بزرگ در استان هستیم، لزوم دنبال شدن بحث انتقال صنایع آلاینده از کلانشهر شیراز را دارای اهمیت دانست.
او با یادآوری اینکه فارس سمنهای محیط زیستی فعالی دارد، تاکید کرد که هیچ اتفاقی در حوزه حفاظت محیط زیست رخ نمیدهد مگر با مشارکت مردم و حضور تشکلهای مردم نهاد قوی و همراهی آنان، لذا اخلاق حکم میکند که از این ظرفیت به خوبی استفاده شود.
رضایی با بیان اینکه فارس به لحاظ شاخصهای زیست محیطی در کشور جایگاه خوبی ندارد، حرکت به سمت اقتصاد سبز و تعادل بین توسعه و مسائل زیست محیطی را مهم دانست و گفت: فارس در بحث آلودگی هوا وضعیت بدی ندارد هرچند گاه با ریزگردهای دارای منشاء داخل و خارج استان مواجه بوده است.
معاون استانداری فارس، کاهش جمعیت حیات وحش را از دیگر مسائل مهم در حوزه محیط زیست برشمرد و ادامه داد: در بحث ناوگان حمل و نقل عمومی، نیازمند استفاده از ظرفیتهای بودجهای برای بهسازی و نوسازی این ناوگان هستیم و محیط زیست هم باید در این مسیر همراهی لازم را داشته باشد.
رضایی، مشارکت مردمی و جوامع محلی را از نکات بسیار مهم در حفاظت محیط زیست برشمرد و لزوم جلب مشارکت حداکثری مردم خصوصا ساکنان پیرامون حوزههای مهم نظیر تالابها برای حفاظت و احیای آنها را یادآور شد.
او یکی از الزامات مهم در حوزه محیط زیست را تهیه بانک اطلاعات ملی و پایگاه دادههای استانی دانست و گفت: فارس نیازمند یک اطلس کامل زیست محیطیست که البته بخشی از آن انجام شده و بخشی باقیمانده است؛ این اطلس برای برنامهریزی و اتخاذ تصمیاتی که مشروعیت و مقبولیت داشته باشد ضروریست.
رضایی، همچنین بر لزوم استفاده از فناوریهای نوین و ابزارهای کارآمد سنجش و پایش از راه دور برای شناسایی و مدیریت تجاوز به حریم، آتشسوزی، حفاظت از خاک و مبحث ریزگردها، تاکید کرد و خواستار استفاده کامل از ظرفیت علمی و دانش بنیان موجود در استان برای رسیدن به این هدف و دیگر اهداف شد.
معاون استانداری فارس گفت: دفع پسماند، از مباحث جدیست، در فارس ۱۲۰ شهرداری با پراکنش زیاد وجود دارد و برای مدیریت مناسب پسماندها اعم از خانگی، درمانی و صنعتی، نیازمند استفاده از جغرافیای میان منطقهای هستیم که براساس آن پسماندهای چند شهر در یک نقطه دفع و دفن شود.
رضایی خواستار برنامهریزی دقیق برای آگاه سازی عمومی شد و یکی از چالشهای مهم فارس را املاک و اراضی دانست و گفت: اگرچه بحث کاداستر و سند دارکردن اراضی در دستور کار قرار دارد اما همچنان در بعضی نقاط شهری و روستایی دچار چالش هستیم که مصداق بارز آن شهرجدید صدراست. مسائلی که به دلیل اتخاذ و اجرای تصمیماتی در گذشته به وجود آمده و برای حل آن نیازمند همکاری بین بخشی با دستگاه قضایی و سایر دستگاههای اجرایی هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با بیان اینکه محیط زیست اول و آخر همه مسائل است، گفت: امروز موضوع حفاظت محیط زیست در کشور به یک کار ستادی تبدیل شده است لذا اصلاح ساختار در سطح ملی یک نیاز جدی محسوب میشود.
به گزارش ایسنا، در این مراسم با قدردانی از حمید ظهرابی، عطا پورشیرزاد به عنوان مدیرکل جدید حفاظت محیط زیست استان فارس معرفی شد.
آخرین دیدگاهها