اخطار محیط زیست به شهرداری خرمشهر در رابطه با دفن غیر اصولی پسماند

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر گفت: اخطار دفن غیراصولی پسماند در محل دفن زباله‌های شهری برای شهرداری خرمشهر صادر شد.

فرماندار خرمشهر : تمهیدات لازم برای مکانیزه کردن دفن پسماند فراهم شود -  ایرنارضا جاوید روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پرونده دیگری در خصوص تخلیه نخاله‌های ساختمانی در ورودی جاده شلمچه در دادگستری خرمشهر در جریان است و اخطار لازم به صورت مکتوب به شهرداری ابلاغ شده است.

وی با اشاره به مشکلات چند ساله خرمشهر در زمینه پسماند به دلیل مشکلات مالی شهرداری افزود: دفن غیراصولی پسماند باعث پراکنش کیسه‌های پلاستیکی در سطح شهر شده و این امر مشکلات متعدد زیست محیطی در پی دارد.

جاوید با بیان اینکه دفن غیراصولی پسماند در محل دپوی زباله خرمشهر به خوبی انجام نمی‌شود گفت: دیوارکشی محل دفن پسماند خرمشهر ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تکمیل نشدن آن باعث افزایش افراد زباله‌گرد با سنین مختلف در این محل آلوده شده است.

وی ادامه داد:آتش زدن زباله‌ها از سوی زباله‌گردها باعث انتشار دود و آلودگی شدید هوا شده و حضور این افراد در این محل موجب انتقال بیماری‌ خواهد شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر با بیان اینکه معضل دفن غیر بهداشتی زباله خرمشهر یک تهدید علیه بهداشت عمومی تلقی می‌شود گفت: جمع آوری غیراصولی و ماندگاری پسماند علاوه بر زشت کردن منظر شهری موجب افزایش حیوانات موذی و تهدیدی علیه بهداشت عمومی است.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر در ادامه ضمن توصیه به شهروندان برای پرهیز از خرید گونه های غیر بومی آبزیان گفت:کنترل و نظارت بر مراکز خرید و فروش آبزیان از جمله ماهی قرمز در خرمشهر افزایش یافته است.

وی افزود: در آستانه عید نوروز برخی افرد سودجو در کنار فروش ماهی قرمز، مبادرت به فروش جانوران آبی و دوزیست به ویژه سمندر لرستانی، لاک پشت و مارآبی می‌کنند.

جاوید بیان کرد: در شهرستان خرمشهر فروش گونه‌های ممنوعه و غیرمجاز بسیار نادر است اما در برخی شهرهای خوزستان این گونه ها عرضه می‌شود.

وی با بیان اینکه خرید و فروش هرگونه جانور وحشی ممنوع بوده و بر اساس قوانین و ضوابط با متخلفان برخورد خواهد شد افزود: برخی از این گونه‌ها از جمله سمندر در خطر انقراض قرار دارند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست خرمشهر با بیان اینکه برخی از گونه‌های جانوری و گیاهی مهاجم بوده و تهدیدی برای اکوسیستم می باشند گفت: به عنوان نمونه گیاه ” سنبل آبی”  یک گیاه مهاجم است و اگر در رودخانه و یا تالاب رها شود رودخانه را به مرداب تبدیل می کند.

جاوید بیان داشت: لاک پشت‌های غیر بومی نیز برای سایر موجودات یک گونه مهاجم محسوب می‌شود و اگر در رودخانه رها شود در رقابت غذایی مشکلاتی را برای گونه‌های دیگر به وجود می‌آورد.

وی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هر گونه عرضه گونه‌های غیربومی یادشده موارد را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند.