به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، با اعلام این خبر گفت: «به دنبال گزارش اهالی روستای پیمط شهرستان نور مبنی بر گرفتار شدن یک قلاده پلنگ ماده بالغ در تله سیمی، تیم امدادی اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران متشکل از دامپزشک و تعدادی از محیط بانان، عازم منطقه شده و با استفاده از داروی بیهوشی، حیوان را از تله آزاد کردند.»
وی افزود: «به منظور اطمینان از سلامت پلنگ، حیوان به مرکز قرنطینه سمسکنده ساری منتقل تا پس از اطمینان از سلامتی کامل، برای رها سازی آن تصمیم گیری شود.»
در کتاب «اطلس پسنتاداران ایران » که سازمان حفاظت ازمحیط زیست منتشر کرده، درباره این نوع گونه جانوری آمده است:
پلنگ ایرانی یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ است که بومی غرب آسیا محسوب میشود و در فهرست سرخ اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت (IUCN) در طبقه جانوران در معرض خطر انقراض قرار دارد.
اندازه و رنگ پوشش بدن پلنگ ایرانی در مناطق مختلف و در گستره پراکنش پلنگ در ایران، تفاوت قابل توجهی با یکدیگر دارد.
ويژگیهای ظاهری پلنگ: طول سر و بدن ۱۱۰ تا ۱۳۰سانتيمتر، طول دم ۶۰ تا ۸۰ سانتيمتر، ارتفاع بدن ۶۰ تا ۸۰ سانتيمتر و وزن ۲۰ تا ۴۰ كيلوگرم است. نر و ماده همشكلاند.
سر کوچک، دست و پای بلند و کشيده، کمر باريک، سينه بزرگ، دم بلند و کلفت و گوشهای کوچک و گردی دارد.
سطح بدن پوشيده از موهای نخودی رنگ تا زرد كم رنگ با خالهای كوچك سياه و توپر است.
موهای قسمتهای زيرين بدن سفيد است. دو نوار سياه رنگ از گوشه چشم تا دهان «خط اشکی» امتداد دارد. پنجههای آزاد با ناخنهای غير قابل جمع شدن، يکی از مهمترين وجوه تمايز يوزپلنگ از ساير گربهسانان است.
ساختار بدن یوزپلنگ به گونهای است که امكان دویدن با سرعتی در حدود ۱۰۵ كیلومتر در ساعت را به او میدهد، به همین دلیل سريعترين پستاندار خشکی جهان نام گرفته است.
آخرین دیدگاهها