رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انار از تلف شدن یک فرد “کاراکال” بر اثر تصادف در استان کرمان خبر داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ احمد شجاعی گفت: در پی گزارش همیاران در خصوص مشاهده لاشه حیوان وحشی در کیلومتر 6 جاده انار- گلشن، بلافاصله مامورین یگان حفاظت به محل مورد نظر اعزام شدند و لاشه یک فرد گربهسان از گونه “کاراکال” را در کنار جاده مشاهده کردند و لاشه این حیوان را جهت بررسی بیشتر و تهیه نمونههای ژنتیک به مرکز تحقیقات اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان انتقال دادند.
وی افزود: متأسفانه این گربهسان هنگام عبور از عرض جاده در اثر برخورد با خودروی سواری تلف شده که راننده خودرو نیز توقف نکرده و از عامل تصادف و خودروی مربوطه اطلاعاتی در دست نیست.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان انار, توضیح داد: کاراکال یکی از هشت گونه با ارزش گربهسان موجود در کشور است و طبق مقررات سازمان حفاظت محیط زیست کاراکال در زمره حیوانات در حال انقراض است.
شجاعی تصادفات جادهای را یکی از اصلیترین تهدیدات حیات وحش کشور دانست و بیان کرد: آمارها نشان میدهد از تهدیدات عمده گربهسانان از جمله کاراکال در کشور, تخریب زیستگاه و ایجاد و توسعه جادهها است. متاسفانه برخی از جادهها از داخل مناطق حفاظت شده و زیستگاههای حیات وحش عبور میکنند که بدون شک این جادهها تهدیدی جدی برای بقای نسل بسیاری از گونههای با ارزش حیات وحش هستند.
وی تا کیدکرد: از تمامی رانندگان درخواست میکنم که با توجه به احتمال عبور وحوش از جاده با احتیاط رانندگی کنند تا شاهد تلف شدن حیات وحش نباشیم.
به گزارش تسنیم, سیاهگوش(کاراکال) یکی از قدیمیترین گربهسانان اقلیم ایران است که در حال حاضر جمعیت این گونه به شدت کاهش یافته و در خطر انقراض قرار گرفته است. زیستگاه سیاهگوش در ایران مناطق بیابانی و نیمهبیابانی به ویژه حاشیه کویر مرکزی است, همچنین در استانهای لرستان, البرز, خراسان شمالی و چهارمحال و بختیاری نیز گزارشاتی از این مشاهده این گونه وجود دارد. تخریب و تکهتکه شدن زیستگاههای اصلی این گربهسان و شکار بیرویه آن در ایران را از جمله عوامل اصلی تهدید این گونه هستند.
کاراکال از موش و خرگوش و مار و پرندگان تغذیه میکند به همین دلیل نقش مهمی در کنترل جمعیت حیوانات مورد تغذیهاش دارد. کاراکال پرندگانی مانند کبک, تیهو و کوکر در حال پرواز را با مهارت خاصی شکار و تغذیه میکند. این حیوان آب و هوای خشک با حداقل پوشش شاخ و برگ را ترجیح میدهد.
آخرین دیدگاهها