ساری – ایرنا – مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: تصاویری که از حضور دهها شکارچی نقابدار در تالاب میانکاله منتشر شده متعلق به مازندران نیست و این شکارچیان طی روزهای اخیر در استان گلستان وارد محدوده تالاب میانکاله و جزیره آشوراده شده بودند و به نیروهای یگان حفاظت محیط زیست مازندران حمله کردند.
به گزارش ایرنا، انتشار تصاویری از حضور دهها شکارچی مسلح و نقابدار در تالاب میانکاله طی ساعات اخیر مورد توجه و انتقاد دوستداران و فعالان محیط زیست قرار گرفت که این رخداد مربوط به روزهای گذشته و قسمتهایی از تالاب میانکاله در مرزهای سرزمینی استان گلستان است.
ادعای برخی مسئولان ارشد استان گلستان مبنی بر ضرورت ممنوعیت ورود و اعمال نظر محیط زیست مازندران بر مدیریت تالاب میانکاله و جزیره آشوراده در محدوده جغرافیایی استان گلستان طی روزهای اخیر چالشهایی را ایجاد کرد که یکی از این موارد دامن زدن به اختلافات شکارچیان منطقه با محیطبانان بود. این در حالی است که طبق مقررات و ضوابط قانونی، مدیریت تالاب میانکاله به دلیل قرار داشتن بخش بیشتری از این تالاب در محدوده مازندران، بر عهده اداره کل حفاظت محیط زیست این استان است.
به گفته محیطبانان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران، تعدادی از شکارچیان در روزهای اخیر به صورت گروهی در محدوده جغرافیایی استان گلستان وارد تالاب میانکاله و مناطق اطراف جزیره آشوراده شدند و پس از مواجه شدن با محیطبانان حفاظت محیط زیست مازندران، با آنها درگیر شده و حتی به سمت آنان تیراندازی کردند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران عصر چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا ضمن تایید وقوع این درگیریها در محدوده جغرافیایی استان گلستان، اظهار کرد: حدود ۱۰ روز پیش نزدیک به ۱۵۰ شکارچی برای شکار غیرمجاز وارد منطقه آشوراده شدند که با مقاومت یگان حفاظت محیط زیست مازندران و نیروی انتظامی بندرترکمن تعدادی از آنها دستگیر و ادوات غیرمجازشان ضبط شد.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی افزود: هفته گذشته و چند روز بعد از نخستین حضور گروهی شکارچیان، بار دیگر این افراد به همان منطقه رفتند و با محیطبانان درگیر شدند که طی چند روز این درگیری رخ داد. حتی در یکی از روزها به سمت محیطبانها تیراندازی کردند که چند ساچمه هم به محیطبانها اصابت کرد و خوشبختانه با توجه به امکانات پوششی و حفاظتی به همکاران ما آسیبی وارد نشد. مدیرکل محیط زیست مازندران با اظهار این که همه این مسائل نیز توسط محیط بانان مازندران مستندسازی و تحویل مراجع قضایی شده است تا با متخلفان برخورد جدی صورت گیرد ، گفت : البته دیروز سه شنبه با ورود جدیتر نیروی انتظامی بندر ترکمن این افراد متفرق شدند و امروز هم منطقه کاملا آرام بود. قرار است در همین زمینه جلساتی را با مسئولان مرتبط در استان گلستان داشته باشیم.
این مسئول با اشاره به اظهارات برخی مسئولان استان گلستان مبنی بر ممنوعیت ورود نیروهای یگان حفاظت محیط زیست مازندران به تالاب میانکاله در مرزهای جغرافیایی استان گلستان، خاطرنشان کرد: متاسفانه در خبرها دیده شده که برخی مسئولان استان گلستان محیط زیست مازندران را تهدید کردند که در صورت ورود نیروها به عرصههای تالاب میانکاله در این استان برخورد میکنند. شاید همین اظهارنظرها هم متخلفان را در برخورد با محیطبانان مصممتر کرده باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران گفت: در هر حال پیگیر این موضوع هستیم و امیدواریم هر چه زودتر مسئولان استان گلستان بر اساس قوانین موجود و ضوابط محیط زیستی مصوب در نظام جمهوری اسلامی ایران، از ادامه اظهارنظرهای مطرح شده در روزهای اخیر پرهیز کنند و در کنار هم به حفاظت از میانکاله کمک کنیم.
شکارچیان نقابدار در استان گلستان به محیطبانان مازندران حمله کردند
با توجه به حضور دائمی انواع پرندگان در تالاب میانکاله، مساله شکار در این زیستگاه ارزشمند بر خلاف تالاب فریدونکنار و سرخرود که محدود به نیمه دوم سال است، معمولا در طول سال دیده میشود. به همین دلیل شکارچیان در ماههای مختلف به شیوههای گوناگون تلاش میکنند که در منطقه حضور یابند و به فعالیت خود ادامه دهند.
مدیریت تالاب میانکاله با توجه به ضوابط مدیریت یکپارچه عرصههای محیط زیستی و به استناد در بند «د» ماده ۱۹۳ قانون برنامه پنجم توسعه بر عهده اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران است. دی امسال نیز در جلسه تخصصی و مدیریتی بررسی و ارزیابی راهبری مدیریت ذخیرهگاههای زیستکره گلستان و میانکاله است که با حضور معاون رئیسجمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شده بود صراحتا به همین موضوع، یعنی مدیریت تالاب میانکاله اشاره شده است.
در بند ۳ صورتجلسه این نشست صراحتا عنوان شده است که «ساختار اجرایی در مناطق چهارگانه یا تالابهایی که بین دو یا چند استان قرار میگیرند به عنوان یک اداره مستقل(در تراز اداره شهرستان) ذیل اداره کلی که بیشترین مساحت را دارد مدیریت میشود.»
در بند ۴ نیز حق پیشنهاد مدیر منطقه مد نظر و صدور حکم مدیریت پس از تایید شورای راهبری منطقه به استانی که بیشترین سهم از مساحت را دارد تفویض شده است: «انتخاب رئیس ساختار اجرایی به پیشنهاد اداره یا ادارات کل استانی مرتبط و با تایید شورای راهبری منطقه صورت گرفته و صدور حکم نیز توسط مدیرکل استانی که بیشترین سهم را دارد انجام میشود.»
شبه جزیره میانکاله که به عنوان پناهگاه حیات وحش میانکاله هم معروف است، یکی از بهترین اندوختهگاههای پرندگان آبزی در ناحیه پالئارکتیک غربی است. این بانک مهم ژنتیکی زیستی جهان در سال ۱۳۴۸ به عنوان منطقه حفاظت شده تحت مدیریت سازمان محیط زیست در آمد و سال ۱۳۵۴ به دلیل جذب گونههای نادر و رو به انقراض و پرندگان آبزی مهاجر و همچنین محل تخمریزی آبزیان دریای خزر بویژه کپور ماهیان و جاذبههای طبیعی خاص به پناهگاه حیات وحش ارتقاء یافت.
این تالاب بینالمللی یکی از ۶۵۰ ذخیرهگاه زیستکره است و سالانه ۱۳۰ گونه از پرندگان مهاجر را با جمعیت حدود ۱.۵ میلیون بال میزبانی میکند.
آخرین دیدگاهها