رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران گفت: علیرغم اقداماتی که تا کنون صورت گرفته، اما هنوز زبالهگاه این شهرستان فاقد استانداردهای لازم است و دفن زباله در آن به صورت روزانه و بهداشتی انجام نمیشود.
به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، هادی موسیپور افزود: هر چند از ۲ ماه قبل وضعیت زبالهگاه چناران بهتر شده و بازدیدهایی هم برای ارزیابی وضعیت آن صورت گرفته، اما این زبالهگاه هنوز به لحاظ بهداشتی از وضعیت مطلوبی برخوردار نیست.
وی تصریح کرد: چون زبالهگاه شهرداری چناران تجمیعی بوده و زبالههای شهرهای گلبهار و گلمکان هم در این منطقه دفن میشود، به همین خاطر تاکنون جلساتی بین فرمانداریها و شهرداریهای این ۲ شهرستان برگزار شده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران بیان کرد: برای اینکه شهرداری چناران از نظر ماشینآلات توان دفن بهروز زبالهها را داشته باشد، در این جلسات مقرر شد هزینههای مدیریت پسماند به صورت مرتب پرداخت شود.
وی اظهار کرد: بر اساس آنچه اعلام شده، از سال ۱۴۰۱ مبالغ قراردادها به روز خواهد شد و به ازای هر کیلو ۱۰۰ تومان خواهد بود.
موسیپور گفت: هر چند دفن بهداشتی زباله شرایط خاص خود را دارد که وجود لولههای جمعآوری شیرابه، تصفیهخانه شیرابه و… از آن جمله است اما انتظار داریم حداقل فرایند دفن به صورت بهداشتی و روزانه انجام شود.
وی با بیان اینکه اکنون شاهد زبالهگردها، احتراق ناقص و سگهای ولگرد در محل زبالهگاه هستیم، افزود: وقتی زبالهها روی هم قرار میگیرد، این مساله موجب افزایش دما و احتراق ناقص میشود که گازهای آن سمی و سرطانزاست.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چناران ادغام زبالههای بیمارستانی با سایر زبالهها را از دیگر معضلات این زبالهگاه دانست و اظخهار کرد: به رغم اینکه زبالههای بیمارستانی باید به صورت جداگانه دفن شود، اما اکنون این کار صورت نمیگیرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه تمام زبالهها قابل بازیافت است، به همین خاطر اگر سرمایهگذاری باشد، قطعا صرفه اقتصادی خواهد داشت.
موسیپور تصریح کرد: روزانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن زباله در شهرستانهای چناران، گلبهار، گلمکان و روستاها تولید و پس از جمعآوری برای دفن به زبالهگاه شهرداری چناران منتقل میشود.
وی با بیان اینکه هر شهروند چنارانی در روز حدود ۶۳۰ گرم زباله تولید میکند، اظهار کرد: زبالهگاه شهرستان چناران بسیار قدیمی و مجوز آن مربوط به حدود سال ۱۳۷۴ است.
موسیپور با اشاره به اینکه هر چند زبالهگاه چناران روی آبخوان نیست، اما باید از ورود شیرابههای زبالهها به سطوح زیرزمینی جلوگیری شود، نخالههای ساختمانی و فاضلابهای خانگی را از دیگر معضلات زیستمحیطی در ۲ شهرستان چناران و گلبهار دانست و گفت: هرچند برای تخلیه فاضلابهای خانگی مکانی پیشبینی شده اما نیاز به تصفیهخانه است.
سال ۱۳۹۶ با توجه به دستورالعمل استانداری خراسان رضوی مبنی بر تجمیع زبالهگاه، (از بین شهرهای چناران، گلبهار و گلمکان) چناران به عنوان شهر منتخب معرفی و زبالهگاه این شهر محل دفن زبالههای شهرهای مذکور شد.
آخرین دیدگاهها