مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران، در حالی اعلام کرد که مسؤولان وزارت کشور و جهاد کشاورزی مازندران در زمینه قانون حفاظت از خاک کم کاری کردند که رئیس سازمان جهاد در پاسخ اعلام کرد: این قانون به ما ابلاغ نشده است.
به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، برگزاری مراسم روز جهانی خاک در اداره کل محیط زیست مازندران فرصتی شد تا بندهای از قانون حفاظت از خاک که در تاریخ ۱۲ خرداد ماه سال ۹۸ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده بازخوانی شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران به برخی موارد تاکید شده در این قانون اشاره و در بخشی از اظهارات خویش اعلام کرد: وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان و سایر مسؤولان مرتبط برای اجرای این قانون اقدام خاصی انجام ندادهاند.
حسینعلی ابراهیمیکارنامی در این همایش که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، نمایندگان منابع طبیعی و تعدادی از اساتید دانشگاهی نیز حضور داشتند در ارتباط با عدم اجرایی این قانون، اظهار کرد: این قانون در سال ۹۸ تصویب و ابلاغ شده است.
وی گفت: همکاران ما در وزارت جهادکشاورزی و سازمان جهادکشاورزی مازندران تنها به یک قانون بسنده کردهاند، در حالی که باید دستورالعملهای این قانون در استان عملیاتی شده و در حوزه آموزش اقدامات موثرتری در دستور کار قرار میگرفت.
این قانون برای دیگر سازمانها و ارگانهای فعال در استان هم مسؤولیتهای را تعریف کرد که این ارگانها عبارت است از دانشگاه علوم پزشکی، شرکت شهرکهای صنعتی و قوه قضائیه که همه این ارگانها با دبیری سازمان جهادکشاورزی مازندران باید پای کار باشند.
در سرفصلهای این قانون جهادکشاورزی را مکلف به پیگیریها اولیه کرده است.
اما در این ارتباط شهیدیفر رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، درباره دلایل عدم اجرای این قانون در استان، اظهار کرد: توجه به خاک اقدام بسیاری ارزشمندی است و در حفاظت و نگهداری آن دقت کنیم.
وی درباره قانون حفاظت از خاک،گفت: اقداماتی برای حفظ خاک انجام شده اما ابلاغ کاربردی انجام نشده است، کارشناسان و محققان در این زمینه با استناد به اسناد بالادستی مشغول فعالیت هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در پاسخ به عدم اجرایی این قانون، افزود: ممکن است اشکلاتی در بحث حقوقی و اجرایی دیده باشند، قانون حفاظت از خاک جز اسناد بالادستی بوده و ما منتظر ابلاغ قانون هستیم و آن را در سطح مازندران اجرا کنیم.
با توجه به این پاسخ به نظر میرسد که مسؤولان جهادکشاورزی اگرچه به صورت شعاری در حفظ خاک دغدغه دارند اما به صورت عملیاتی در این زمینه دغدغه نداشته و منتظر لقمه آماده از وزارتخانه هستند.
با توجه به اقلیم حساس مازندران انتظار بود که معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی استان پس از تصویب این قانون دستکم چندین پیشنهاد و طرح را برای جلوگیری از فرسایش خاک حاصلخیز و ارزشمند مازندران ارائه میداد و نشستهای مشترکی با افراد صاحب نظر برگزار میکرد که این مدت اقدام خاصی مشاهده نشده است.
همایش برگزار شده خاک هم توسط اداره کل محیط زیست استان برگزار شده و رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران هم به عنوان مدعو در این جلسه حضور داشت، تنها به یک سخنرانی کوتاهمدت بسنده کرده و در اظهارات رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران طرح و یا پیشنهاد خاصی برای حفظ خاک حاصلخیز استان مطرح نشده است.
آخرین دیدگاهها