خواسته مردم چهارمحال و بختیاری در تجمع روز‌های اخیر چه بود؟ / نگذاریم محیط زیست کشور بیابان شود

پیامد‌های ناگوار خشکسالی بر منابع آب، محیط زیست و فعالیت‌های اقتصادی بیش از دو دهه استان چهارمحال و بختیاری موجب شد تا مردم این استان در روز‌های اخیر تجمعی اعتراضی برای بیان مطالبات خود برگزار کنند.

خواسته مردم چهارمحال و بختیاری در تجمع روز‌های اخیر چه بود؟/ نگذاریم محیط زیست کشور بیابان شودگروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، خشکی رودخانه‌ها و رود‌ها از معضلاتی است که این روز‌ها درباره آن زیاد می‌شنویم. خشکسالی و کم آبی البته مشکل دیروز امروز کشور ما نیست، ایران از روزگاران دور با مشکل کم آبی مواجه بوده است و همین موضوع موجب شده بود تا ایرانیان قدیم خود را با شرایط کم آبی هماهنگ کرده تا بتوانند از سال‌های خشک و کم باران به سلامتی عبور کنند.

در عصر حاضر، عوامل متعددی همچون سوء مدیریت و درست مصرف نکردن از منابع آبی، افزایش جمعیت، زیر کشت رفتن بسیاری از زمین‌ها با هدف کشاورزی و افزایش باغات مختلف موجب تا کشور به صورت جدی با مشکل کم آبی مواجه شود و این موضوع امروز به صورت یک معضل جدی گریبان کشور را گرفته است.

هیمن موضوع باعث شده که برخی از استان‌های کشور همچون استان چهارمحال و بختیاری با شدت بیشتری متوجه کم آبی موجود در کشور شوند و این موضوع مشکلاتی را برای مردم این مناطق ایجاد کرده است.

خواسته مردم چهارمحال و بختیاری در تجمع روز‌های اخیر چه بود؟/ نگذاریم محیط زیست کشور بیابان شود

منابع آبی زیرزمینی و رودخانه‌های چهارمحال و بختیاری حال و روز خوشی ندارند

استان چهارمحال و بختیاری با رشته‌کوه‌های برافراشته، چشمه‌سار‌های جوشان، رودخانه‌های خروشان و آب و هوایی سالم و چهارفصل در کشور شناخته می‌شود؛ اما چندی است که تغییر اقلیم و خشکسالی‌های متوالی حال و روز خوشی برای این استان باقی نگذاشته؛ به طوری که بخش بیشتر این استان درگیر خشکسالی است و سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ با کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها به پایان رسید.

بیش از دو دهه استان چهارمحال وبختیاری دچار خشکسالی شده و پیامد‌های ناگواری بر منابع آب، محیط زیست و فعالیت‌های اقتصادی این استان برجا گذاشته است. چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.

برخی از کارشناسان بر این عقیده هستند که امیدی برای جبران تبعات خشکسالی و تقویت منابع موجود آب وجود ندارد و چنانچه اقدام موثری برای سازگاری با این شرایط به کار گرفته نشود وضعیت از این نیز ناگوارتر می‌شود.

اکنون نیمی از جمعیت استان چهارمحال و بختیاری یعنی حدود ۴۶۰ هزار نفر در آب شرب خود مشکل دارند و همچنین آب شرب بیش از ۲۰۰ روستا به گفته استاندار این استان از طریق تانکر و به صورت سیار تأمین می‌شود. تمامی نواحی شهرک‌های صنعتی این استان نیز در تأمین آب شرب خود مشکلی جدی دارند؛ به گونه‌ای که آب ۶ شهرک صنعتی بزرگ این استان با تانکر آبرسانی می‌شود.

خواسته مردم چهارمحال و بختیاری در تجمع روز‌های اخیر چه بود؟/ نگذاریم محیط زیست کشور بیابان شود

همچنین در آب کشاورزی که شغل بیشتر مردم این استان است مشکلات فراوانی دیده می‌شود. طرح‌های بزرگی که در سال‌های گذشته مردم استان سرمایه‌گذاری کرده‌اند به دلیل عدم تخصیص آب، معطل مانده و کشاورزان بیکار منتظر نشسته‌اند.

برگزاری تجمع مردم چهارمحال و بختیاری/ خواسته تجمع کنندگان چه بود؟

این مسائل موجب شد تا یکشنبه ۳۰ آبان، مردم این استان برای رساندن صدای خود به مسئولان، تجمعی اعتراضی و مردمی برگزار کرده و درد بی‌آبی را فریاد بزنند. این در حالی است که بار‌ها مسئولان هشدار داده‌اند. تجمع مردم این استان دو روز متوالی یعنی در اول آذر هم برگزار شد، تجمعی که بخشی از آن مربوط به خشکسالی و بخشی دیگر مربوط به سوءمدیریت در دولت‌های پیشین است.

مردم چهارمحال و بختیاری که در مقابل استانداری تجمع کرده بودند خواستار توقف پروژه‌های انتقال آب از این استان به استان‌های کویری برای مصارف غیرشرب شدند، آن‌ها معتقد بودند اجرای این پروژه‌ها تبعات زیست‌محیطی فراوانی دارد