«مُکسر» یکی از پرطرفدارترین سواحل خلیج فارس است که در چند سال اخیر، رفت وآمد بیضابطه گردشگران و مسافران، سرعت تخریب آن را شدید کرده است.
به گزارش ایسنا، ساحل «مُکسر» بندر مقام در غرب استان هرمزگان واقع شده که به خاطر شکل صخرههایش معروف است و با جستوجوی نام آن، تصاویر زیادی از این ساحل و صخرههایش و البته تبلیغهای وسوسهبرانگیز آن میتوان مشاهده کرد. سال ٩٨ بخشی از این ساحل، خاکبرداری شد تا مرکز پرورش لارو میگو ایجاد شود که اعتراض محلیها و رسانهها، ادامه آن پروژه را متوقف کرد.
فعالان محیط زیست محلی میگویند: بندر مقام و ساحل مکسر زمانی محل تخمگذاری لاکپشتهای پوزهعقابی بوده که مداخلههای انسانی در چند سال اخیر، محل زیست این گونه جانوری در معرض انقراض را در این بخش از سواحل خلیج فارس در تهدید قرار داده است.
سام سطوتزاده، فعال میراث فرهنگی و گردشکری، عکسهای جدیدی را از ساحل مکسر در اختیار ایسنا قرار داده که نشاندهنده سرعت فرسایش و تخریب این ساحل است که به گفته فعالان محیط زیست، میلیونها سال زمان میبرد تا تندیسهای مکسر دوباره شکل بگیرد یا ترمیم شود.
سطوتزاده به ایسنا میگوید: در مسکر تابلویی با عنوان «سایت گردشگری» نصب کردهاند، اما نه ورودی برای این ساحل تعیین شده و نه نگهبانی مستقر است و یا سرکشی صورت نمیگیرد. ماشینها تا لب ساحل تردد میکنند و مردم داخل صخرهها و خلیجهای کوچک، آتش روشن کردهاند و هر کجا میخواهند کمپ میزنند و روی صخرههای تندیسی راه میروند. فرسایش صخرهها به وضوح قابل مشاهده است. هر طرف را هم که نگاه کنید زباله ریخته شده است.
او اضافه میکند: وقتی در محل تابلو نصب میکنند باید مسؤلیت آن را بپذیرند و مدیریت کنند. دسترسی به ساحل مکسر محدود است، بهراحتی میتوان برای آن ورودی و نگهبان تعیین کرد، از مسافران مبلغی را به عنوان ورودیه دریافت کرد، مثل دره ستارهها در قشم که ورودیه، نگهبان و مسیر حرکت دارد و اجازه کمپ هم به مسافر نمیدهند.
آخرین دیدگاهها