اصفهان – کشاورزان استان اصفهان که حقابه داران زاینده رود هستند اعتقاد دارند آب از اصفهان به بیراهه صنعت میرود و مسئولان تامین آب شرب را سپر اهدافشان کردهاند.
خبرگزاری مهر – گروه استانها: صورتهای سوختهها و دستهای پینه بستهشان نشان از عمری میدهد که زیر آفتاب سپری شده، عمری که از هنر دستانشان نان خوردند و آب نان آورشان بوده. اتفاقاً بیشتر آنها گندم میکاشتند و نان مردمان این سرزمین را، سرزمینی که علیرغم تاخت و تاز دشمنان هنوز نفس میکشد را محیا میکردند.
در همه شرایطی کاشتند و داشتند و برداشتند تا روزی بگیرند و یک ملت را روزی دهند. کشاورزانی که حالا با چادر نارنجی در بستر رودی که زاینده میگویندش حضور یافتند کردهاند تا حقشان را بگیرند. مردمانی که خون دادند تا کشورشان را حفظ کنند، اما حالا درگیر بازی نان هستند.
افزایش افسارگسیخته جمعیت، توسعه صنعت، پروژههای انتقال آب و همه اتفاقات ایران در دهه ۱۳۷۰ پایهریز نابودی مهمترین قشر ایران، یعنی تولید کنندگان محصولات غذایی شد. کشاورزان شرق اصفهان چند روزی است که روبهروی پلخواجو بست نشینی کردهاند و حق شأن را داد میزنند تا دادخواهی به فریادشان رسد.
خودشان میگویند: «بیش از ۲۰ سال است که درگیر گرفتن حقآبه خودمان هستیم. به عنوان آب شرب، آب کشاورزی و حقآبه کشاورزان اصفهانی را به صنعت یزد میدهند». این صحبتهای علی اظهری، یک کشاورز حقآبه دار ورزنهای است. او روایت خود را از داستان کشاورزان شرق اصفهان و حقآبهشان اینگونه آغاز میکند: «حدود ۲۲ سال پیش یعنی زمانی که آب زایندهرود به یزد انتقال پیدا کرد، بنا بود که آب از تونل سوم کوهرنگ به حوزه زایندهرود آب اضافه شود و بعد آب به یزد منتقل شود. در واقع آب یزد در همان سال ۱۳۷۸ منتقل شد، اما هنوز خبری از تکمیل تونل سوم کوهرنگ نیست».
آخرین دیدگاهها