۱۰۰ اصله درخت جنگلی در ریگان شبانه قطع شد

کرمان- ایرنا- افزون بر یکصد اصله درخت گز و کهور در حدود یک هکتار از عرصه های جنگلی شهرستان بیابانی ریگان در شرق استان کرمان شبانه قطع شدند.

۱۰۰ اصله درخت جنگلی در ریگان شبانه قطع شدبه گزارش خبرنگار ایرنا از شهرستان ریگان، قطع این درختان در بخش گنبکی شهرستان ریگان رخ داده است؛ شهرستانی که دارای محدوده های بیابانی وسیع و درگیر طوفان های شن است و وجود درختان جنگلی کمک شایانی به کاهش مشکلات ناشی از طوفان های شن می کند.

قطع شبانه این درختان درحالی است که برخی اهالی بومی، اداره منابع طبیعی را به دست داشتن یا کم کاری در این رویداد متهم می کنند و معتقدند که بخشی از جنگل چند سال پیش به عده ای از افراد واگذار و سبب شده این افراد اینک به جنگ تعرض کنند.

به دنبال قطع این درختان طی شب گذشته، فرماندار ریگان روز چهارشنبه در این محل حاضر شد که در محل بولدوزری که با آن درختان قطع شده بودند، موجود بود.

امین باقری فرماندار ریگان در این زمینه گفت: اداره منابع طبیعی در کوتاه ترین زمان نسبت به تعیین تکلیف این قسمت از جنگل باید اقدام کند.

وی افزود: شهرداری گنبکی اجازه تصرف جنگل را تا اطلاع ثانویی به هیچ کس نخواهد داد و درختان قطع شده جایگزین خواهند شد.

۱۰۰ اصله درخت جنگلی در ریگان شبانه قطع شد

معرفی متخلفان به دستگاه قضا

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری ریگان به خبرنگار ایرنا توضیح داد: افرادی شبانه این اقدام را انجام داده و بیش از ۱۰۰ اصله درخت منحصر به فرد ایرانی از نوع گز و کهور را قطع کرده اند.

مجید امیری زاده محدوده ای که درختان آن قطع شده را یک هکتار جنگل دست کاشت اعلام و بیان کرد: پرونده افراد متخلف در مراجع قضایی تشکیل و بولدوزر نیز توقیف شد.

امیری زاده عنوان کرد: در این زمینه یک فرد متخلف ۲۷۰ میلیون ریال جریمه شد.

جنگل دست کاشت گنبکی سه هزار هکتار وسعت دارد.

ریگان در ۲۸۵ کیلومتری شرق مرکز استان کرمان، پس از خوزستان دومین نقطه کانون بحران فرسایش بادی در کشور است که از مناطق طوفان خیز به شمار می رود و سالانه خسارت های زیادی ناشی از طوفان شن در این منطقه ایجاد می شود.

نیمی ازروستاهای شهرستان ریگان در محاصره شن های روان قرار دارد و تاکنون ۱۶ روستا به همین علت تخلیه و خالی از سکنه شده اند.

وزش طوفان شن گاه سبب تعطیلی مراکز مهم و ادارات، مسیرهای ارتباطی و بروز خسارت های دیگر از جمله تشدید بیماری های تنفسی شهروندان می شود و همه این شرایط موقعیتی را ایجاد کرده که با توسعه فضای سبز منطقه مسیرهای شدت گرفتن طوفان شن مسدود و خطرات این طوفان ها کاهش یابد.