ایسنا/آذربایجان شرقی بحران ورود مواد نفتی از ایستگاه راه آهن تبریز به اراضی سبزی کاری شنب غازان این شهر که در منطقه پشت راه آهن واقع شدهاند، داد کشاورزان منطقه را درآورد.
نشت مواد نفتی به اراضی کشاورزی، از جمله آلودگیهای بسیار خطرناک زیست محیطی محسوب میشود که آب و خاک منطقه را تحت شعاع قرار داده و در کنار انحلال کشاورزی و تولید محصول، منجر به آلودگی و متضرر شدن عامه مردم میشود.
اراضی سبزی کاری در تبریز با قدمت طولانی مدت خود، تنها یادگار به جا مانده از باغشهر تبریز است که نیاز سبزی و صیفی مردم این منطقه را تامین میکند. با وجود اهمیت این مزارع اما امروز، باغداران تبریزی با یک بحران عجیب مواجه هستند. بحرانی خطرناک که به گفتهی کشاورزان منطقه، از ۱۵ سال پیش وجود داشته اما هیچ مسئولی تاکنون به آن رسیدگی نکرده است.
بر اساس مشاهدات میدانی، وجود گازوئیل و مازوت به عنوان مواد نفتی در آبهای بخشی از این مزارع به وضوح دیده میشود. این مواد نفتی با نشت به درون آب، به راحتی در جوار اراضی سبزی کاری منطقه جاری شده و به مرور اثرات خطرناک خود را بر جا میگذارد.
در این راستا، غلامرضا باغبان، رئیس تعاونی سبزی کاران شنب غازان تبریز در گفتوگو با ایسنا، به تشریح این بحران پرداخته و میگوید: از ۱۵ سال پیش با این موضوع درگیر هستیم اما امروز این مشکل تشدید یافته در حالی که هیچ مسئولی پاسخگوی کشاورزان متضرر نیست.
وی ادامه میدهد: اراضی سبزی کاری منطقه شنب غازان تبریز که پشت ایستگاه راه آهن واقع شده، مساحت بالایی حتی به اندازه بیش از ۵۰۰ هکتار را شامل میشود که فعلا ۱۰ هکتار از آن درگیر این مشکل شده است.
وی میافزاید: مواد نفتی گازوئیل و مازوت به آبهای زیرزمینی این منطقه نشت یافته و با آب مخلوط شده است. نه تنها مسئولان راه آهن تبریز پاسخگوی ما نیستند بلکه هیچ مسئول دیگری نیز پیگیر این موضوع نیست.
باغبان با تاکید بر اینکه آبهای مخلوط شده با مواد نفتی منجر به آلودگی شده و هیچگونه نمیتوان از آن استفاده کرد، بیان میکند: الان درخواست ما این است که با کمک مسئولان ذی ربط از گسترش بیشتر نشت مواد به مزارع جلوگیری کنیم.
وی میگوید: این مواد نفتی منجر به سوختگی محصولات و حتی آلودگی خاک شده به طوری که دیگر امکان تولید محصول در مناطقی که آبهای آلوده جریان دارند، به هیچ وجه امکان پذیر نیست.
وی ادامه میدهد: کشاورزان مزارع این منطقه که نمیتوانند از آبهای آلوده استفاده کنند، به اجبار از مزارع همسایه خود آب میآورند و یا حتی تعدادی از کشاورزان در این راستا مزارع خود را رها کرده و رفتهاند.
رئیس تعاونی سبزی کاران شنب غازان تبریز در خصوص منبع نشت این مواد نفتی نیز اظهار میکند: با توجه به نزدیک بودن ایستگاه راه آهن به این منطقه، در درجه اول این مجموعه باید پاسخگو باشد اما مسئولان آن نه تنها این موضوع را جدی نمیگیرند بلکه این بحران را به گردن ارگان دیگری میاندازند.
وی میافزاید: ما حتی به مسئولان پالایشگاه تبریز نیز مراجعه کردیم تا ببینیم دلیل این نشتی از این مجموعه است یا نه که با حضور کارشناسان امر مشخص شد، این پالایشگاه هیچ خط عبوری از این منطقه ندارد و عملا نشت مواد از این طریق امکان پذیر نیست.
آخرین دیدگاهها