مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: برنامه چهار ماهه ویژهای برای پایش و کنترل آلودگی هوا در فصل سرما پیش بینی شده که شامل یک برنامه اجرایی نظارتی و اقدامات فرهنگی و اطلاعرسانی است که از ابتدای آبان ماه اجرا میشود.
به گزارش ایلنا، سعید محمودی در نشست کمیته تخصصی پیشگیری آلودگی هوا که بعد از ظهر روز گذشته در محل اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران برگزار شد، اظهار داشت: الویت اصلی ما در ایام پیش رو بحث نظارت و پایشهای محیط زیستی در حوزه آلودگی هواست، چرا که در فصل سرما در کنار آلودگی هوا و پدیده اینورژن به احتمال زیاد و با توجه به مدلهای پیش بینی آب و هوایی و کاهش بارندگی، با کانونهای گرد و غبار نیز در استان تهران مواجه خواهیم بود.
وی با بیان اینکه بر این اساس از هم اکنون برنامه پایشی چهارماههای پیش بینی شده است که شامل اقدامات اجرایی، نظارتی و فرهنگی و اطلاعرسانی با همکاری دستگاهها و سازمانهای مسئول میشود، افزود: بر اساس این برنامه در بخش پایشها علاوه بر کنترل صنایع کوچک مقیاس و واحدها صنفی و شهرکها و لکههای صنعتی و همچنین مراکز معاینه فنی و پمپ بنزین ها، سوخت مصرفی صنایع بزرگ مقیاس و برخی واحدهای صنعتی خصوصا در شرایط اضطرار آلودگی هوا بصورت روزانه در کل استان پایش و بررسی میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با تأکید بر اینکه به لحاظ جلوگیری از افزایش آلودگی هوا و حفظ سلامت شهروندان اجازه مصرف سوخت مازوت را به هیچ وجه نخواهیم داد، تصریح کرد: در این برنامه حتی واحدهایی که دارای سامانه پایش لحظهای بوده و یا اقدام به خوداظهاری دارند، بطور روزانه و هفتگی بازدید و رصد خواهند شد.
محمودی همچنین از برپایی گشت و پایشهای مشترک با بخشداریها و شهرداریهای شهرستانهای استان خبر داد و گفت: این گشتها بیشتر برای مقابله و برخورد با کانونهای آلودگی به خصوص معضل ضایعات سوزی و پسماندسوزی در حاشیه شهرها خواهد بود و در این زمینه انتظار قانونی این است که همراهی مناسبی از سوی دستگاههای مسئول صورت پذیرد.
وی همچنین از کلیه بخشهای دولتی، نیمه دولتی و خصوصی خواست از هم اکنون موضوع معاینه فنی سرویسهای خودرویی و بحث استانداردسازی موتورخانههای خود را در دستورکار قرار دهند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران همچنین در ادامه به گزارشی از اقدامات این اداره کل در حوزه پایشی در ۶ ماهه نخست سال اشاره و بیان داشت: در گشت و پایشهای نیمه نخست امسال دراستان تهران ۶۴۰۳ واحد تولیدی، صنعتی و خدماتی تحت پایش قرارگرفتند که این پایشها منجر به ۹۲۷ مورد نمونه برداری و صدور ۱۶۵۰ اخطاریه شد.
وی افزود: با عنایت به معضل مهم استان تهران در حوزه آلودگی هوا علاوه بر پایشهای صورت گرفته از سوی ادارات تابعه، در ۶ ماه نخست سال ۳۳۹ مورد پایش آلودگی هوا بطور جداگانه از سوی معاونت محیط زیست انسانی صورت گرفته است.
محمودی گفت: از میان پایشهای انجام شده ۲۰ واحد متخلف پلمب و ۲۸۷ واحد آلاینده نیز به محل مورد تایید محیط زیست منتقل شدند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه مراکز دفع و مدیریت پسماند استان نیز بطور ویژه مورد رصد و پایش قرار گرفته اند، تصریح کرد: تیم کارشناسی این اداره کل در ۶ ماه نخست ۱۰۶ مورد بازدید و پایش از این مراکز داشته و با ۲۴۶ تخلف صورت گرفته در زمینه مدیریت و امحاء پسماند در کل استان بر خورد قانونی شده است.
وی در خصوص خوداظهاری محیط زیستی صنایع نیز گفت: در ۶ ماه نخست امسال، ۲۳۷۵ واحد مورد خوداظهاری قرار گرفتند و ۱۲۷۲ مورد از خوداظهاریها نیز برای بررسی صحت و سقم آن مورد پایش قرار گرفت.
محمودی یادآور شد: در خصوص صنایع آلاینده در دوره اول ۴۴۵ واحد در لیست صنایع آلاینده قرار گرفتند که این واحدها به علت تخلفات قانونی در حوزههای آلودگی هوا، آلودگی پساب و آلودگی پسماند در لیست مذکور قرار گرفته اند.
به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان در خصوص بررسی استعلام احداث و بهره برداری واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی در نیمه اول سال جاری اظهار داشت: با عنایت به قرار گیری در سال تولید، پشتیبانی و مانعزدایی ۱۰۴۱ استعلام تحت بررسی کارشناسی قرار گرفته که از این میان، ۷۶.۱۷ درصد استعلامات با رعایت قوانین، مقررات و اجرای تمهیدات محیط زیستی مورد موافقت قرار گرفته است.
آخرین دیدگاهها