مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران از دستگیری یک گروه شکارچی غیرمجاز در مناطق تحت مدیریت محیط زیست دماوند خبر داد.
به گزارش شبکه خبری تهران نیوز؛ سعید محمودی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه تاکنون در بازدیدهای صورت گرفته از چند زیستگاه، حتی موارد مشکوک به بیماری هم رویت نشده و شرایط حیات وحش در وضعیت ایده آل است.
وی با بیان اینکه اقدامات پیشگیرانه در مناطق و زیستگاه های حیات وحش تنها راه اصلی مواجهه احتمالی با این بیماری است، گفت: ممانعت از ورود دام های اهلی به این مناطق در شرایط کنونی و خارج کردن دام هایی که بطور موردی وارد زیستگاه های تحت مدیریت می شوند موضوع دیگریست که از سوی رؤسای مناطق با دقت بیشتری درحال پیگیری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با قدردانی از اقدام سازمان دامپزشکی استان تهران برای واکسیناسیون دامهای اهلی، از این سازمان خواست تا واکسیناسیون دامها بطور کامل و اصولی در استان انجام شود.
دستگیری یک گروه شکارچی غیرمجاز در دماوند
محمودی همچنین از دستگیری یک گروه شکارچی غیرمجاز در مناطق تحت مدیریت محیط زیست دماوند خبر داد.
وی گفت: روز گذشته، محیط بانان منطقه اثر طبیعی ملی تار و هویر در عملیات شناسایی و تعقیب و گریز موفق شدند یک گروه شکارچی پنچ نفره را در این منطقه دستگیر کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه از این شکارچیان حرفه ای لاشه یک رأس قوچ وحشی کشف شد، افزود: از این متخلفان سه قبضه اسلحه شامل دو قبضه سلاح ۲۷۰ و یک اسلحه برنو به همراه ادوات کامل شکار و مقادیری فشنگ کشف و ضبط شد.
محمودی اذعان داشت: جریمه ۲۵ میلیونی از سوی متخلفان به صندوق دولت واریز شده و پرونده قانونی این گروه تشکیل و به مراجع قضایی شهرستان ارجاع داده شد.
وی یادآور شد: با تخلفات شکار و صید غیر مجاز شکارچیان برخورد قانونی و درخواست اشد مجازات می شود و با هوشیاری، شناسایی، رصد اطلاعاتی و افزایش گشت و پایش های یگان حفاظت محیط زیست و محیط بانان و همچنین همراهی دوستداران محیط زیست، آینده ای جز گرفتاری در چنگال قانون برای آن ها وجود ندارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تبیین کرد: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک (PPR) که به عنوان “طاعون بزی” نیز شناخته می شود، یک بیماری کشنده حاد با واگیری بسیار بالا است که نشخوارکنندگان کوچک و شترها را درگیر می کند و علائم این بیماری تب، ترشحات چشم و بینی، تورم دهان، اسهال، ذات الریه همراه با سختی تنفس بوده که گاهی منجر به مرگ نیز می شود.
محمودی تشریح کرد: بیماری PPR جزو فهرست بیماری های مهم در سازمان جهانی دام (OIE) است و کشورها موظفند در صورت شیوع این بیماری آن را به این سازمان گزارش کنند.
وی ادامه داد: ترشحات مختلف بدن دام مانند ترشحات چشم، بینی، دهان و مدفوع آبکی حاوی مقدار زیادی موربیلی ویروس هستند. انتقال ویروس به شکل ریز قطره های عفونی در هنگام عطسه، سرفه و استنشاق هوای آلوده توسط دام های سالم و همچنین تماس بین دام بیمار و سالم مهمترین راه انتقال این بیماری است و بهترین راه مقابله با بیماری های ویروسی، پیشگیری از طریق واکسیناسیون به موقع و دقیق نشخوارکنندگان کوچک یا دام های سبک قبل از شروع فصول بارانی به صورت سالانه است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تأکید کرد: وجود ترشحات و تراوشات عفونی در محل زندگی دام مانند آبشخورها، آخورها و بستر نیز میتواند یکی از راههای انتقال بیماری باشد اما موربیلی ویروس ها به مدت طولانی نمی تواند در بیرون از بدن میزبان زنده بمانند. همه گیری PPR براساس کنترل جابه جایی حیوان ها، دفع صحیح لاشه و استفاده از واکسن قابل کنترل است.
آخرین دیدگاهها