غفلت از ظرفیت هزاران پرنده مهاجر/ پرنده نگری در گلستان حامی ندارد

با وجود چندین تالاب بین المللی و ورود هزاران پرنده به گلستان اما اراده ای برای حمایت از صنعت پردرآمد پرنده نگری وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گلستان به عنوان یکی از مناطق گردشگری ایران، از جاذبه‌ها و پتانسیل‌های متعددی برای جذب توریست برخوردار است ،از جنگل‌های هیرکانی به عنوان فسیل‌های چند میلیون ساله در جنوب استان گرفته تا گِل فشان‌ها و دیوار تاریخی در شمال استان که هر کدام طرفداران بی شماری دارند.

یکی از ظرفیت‌های بالقوه استان میزبانی از طیف گسترده انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر است، پرندگانی که معمولاً از نیمه دوم سال از مناطق سردسیر مانند سیبری و اروپای شرقی برای زمستان‌گذرانی وارد گلستان می‌شود.

وجود صد‌ها آب بندان و چندین تالاب بین‌المللی مانند آلاگل، آلماگل، آجی گل و تالاب گمیشان، در کنار ظرفیت پهنه آبی خلیج گرگان، این استان را به یکی از کانون‌های مهاجرت پرندگان تبدیل کرده و ۶ ماه از سال این ظرفیت‌های آبی میزبان این موجودات زیبا هستند.

پرنده‌نگری رشته جدیدی در حوزه طبیعت‌گردی و بومگردی محسوب می‌شود که در آن علاقه‌مندان و دوستداران پرندگان با حضور در اکوسیستم‌های این موجودات به تماشای حیات وحش می‌پردازند.

ثبت عکس و فیلم برداری از این پرندگان و یا مطالعه رفتار شناسی از جمله ظرفیت‌هایی است که گردشگران عمومی و علمی از آن بهره مند می‌شوند.

با وجود این‌که سالیانه شاهد حضور و فرود صد‌ها هزار پرنده از گونه‌های مختلف در استان هستیم، اما این جاذبه‌های ارزشمند مورد غفلت قرار گرفته‌اند، پتانسیلی که می‌تواند علاوه بر درآمدزایی و ایجاد مشاغل همسو با طبیعت موجب توانمندی جوامع حاشیه نشین تالاب‌ها و زیستگاه‌های این پرندگان باارزش شود.

این صنعت می‌تواند مشاغلی همچون قایقرانی، تور‌ها و راهنمایان گردشگری، واحد‌های بوم گردی، صنایع دستی و … را رونق داده و برای ساحل نشینان هم درآمدزا باشد.

در حال حاضر با وجود بیش از ۵۰ هزار هکتار تالاب بین المللی در گلستان تنها یک برجک پرنده‌نگری وجود دارد که نشانه کم توجهی مسئولان به این صنعت پردرآمد در استان است.