مشهد، الگوی یک کلانشهر محیط زیست محور و زیست پذیر در سطح کشور

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: بیش از دو سوم آلودگی هوای شهر مشهد ناشی از منابع متحرک است و نصب کاتالیز و صافی دود در خودروهای سبک و سنگین تاثیر قابل توجهی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، تورج همتی مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در این دیدار با حسن موحدیان رییس شورای اسلامی شهر مشهد ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس بیان کرد: افتخار ما این است که در سطح کشور شهر مشهد الگوی یک کلانشهر محیط زیست محور و زیست پذیر است و خوشبختانه این نگاه ارزشمند در تیم جدید شورای شهر و شهرداری برای ارتقاء شاخص ها و توسعه الگو های جدیدمطابق با آموزه های دینی در پایتخت معنوی جهان اسلام وجوددارد.
همتی در ادامه این دیدار افزود: اگرچه شهرداری و شورای شهر قبلی موفقیت های خوبی در حوزه محیط زیست شهری ،آب و فاضلاب ، هوا و پسماند داشته و اقدامات قابل توجهی در راستای توسعه فضاها و زیست بوم های شهری را شاهد بوده ایم اما انتظار اجرایی شدن برخی از مصوبات را داشتیم که کماکان به مرحله اجراء نرسیده اند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی همچنین بیان کرد: ما در حوزه حمل ونقل همگانی و سبز نیازمند یک نگاه جدید و کار مشارکتی با همکاری شوراهای اسلامی شهر و شهرداری با محیط زیست برای فرهنگ سازی و آموزش مردم هستیم و از رئیس شورای اسلامی مشهد انتظار داریم با همکاری صدا و سیما ،آموزش و پرورش و سازمان های مردم نهاد جریان سازی وسیعی اتفاق بیافتد تا شاهد کاهش استفاده مردم از خودروهای تک سرنشین و افزایش اقبال مردم به سمت و سوی حمل و نقل همگانی و عمومی باشیم .
وی گفت: تلاش و تاکیدی که ما داریم این است، ناوگان حمل و نقل عمومی به سمت ناوگان حمل و نقل همگانی سبز هدایت شود و این امر کانون توجه خدمات مشترک سازمان محیط زیست با شهرداری است .
همتی با اشاره به ساماندهی عرصه پیاده راه های شهری و توسعه مسیرهای مخصوص دوچرخه تصریح کرد: با وجود پیشرفت های خوبی که داشته ایم به لحاظ رویکرد نوین همچنان نیازمند برنامه ریزی بیشتری هستیم و چشم انداز روشنی را پیش بینی می کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی تاکید کرد: با توجه به آلودگی های شهر مشهد ، در حوزه سیستم حمل و نقل برقی مقدمات کار آغاز شده است و خوشحال هستیم که شورای جدید محترم شهر مشهد توسعه زیر ساخت های لازم ،تامین خودروها و افزایش ایستگاه های شارژ را در برنامه های خود دارند.
وی متذکر شد: درخواست ما تسریع در توسعه خطوط قطار شهری و خطوط BRT شهری است و براساس آیین نامه اجرایی ماده 8 قانون هوای پاک به توسعه و نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و از رده خارج نمودن ناوگان فرسوده (سبک، سنگین و نیمه سنگین) اشاره شده است و این مهم را در کارگروه های استانی با حضور مدیران سازمان های تاکسیرانی و اتوبوسرانی پیگیری می نماییم و بایستی سالانه 5 درصد ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش پیدا کند .
دبیر کارگروه آلودگی هوای استان ادامه داد: بیش از دو سوم آلودگی هوای شهر مشهد ناشی از منابع متحرک است و نصب کاتالیز و صافی دود در خودروهای سبک و سنگین تاثیر قابل توجهی در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت و مطالعات خوبی در زمینه شناسایی منابع ثابت و متحرک با تعیین و سهم هرکدام از آن ها انجام شده است اما با توجه به عدم اقدام در خصوص مطالعه مدل سازی انتشارو پخش آلودگی هوا ، مطالعات رو به منقضی شدن پیش میرود .
همتی اضافه کرد: طبق ماده 17 قانون هوا پاک همانطور که خودرو ها باید معاینه فنی داشته باشند ، موتورخانه ها هم بایستی کنترل ، نظارت شده و معاینه فنی داشته باشند و از شورای اسلامی شهر تقاضا داریم با اعلام برنامه اجرایی لازم به شهرداری و سایر دستگاه های دولتی در رفع آلودگی موتور خانه ها تسهیل نمایند.
وی عنوان کرد: بر اساس تفاهم نامه مدیریت جامع کشف رود توسعه تصفیه خانه های فاضلاب شهری با استفاده از ظرفیت شهرداری مشهد در ایجاد سامانه های تصفیه فاضلاب جدید اقدام مهمی است که به رفع آلودگی ها و بحران کم آبی کمک شایانی خواهد داشت.