گرگان- ایرنا- مناطق جنگلی گلستان بخشی از جنگلهای هیرکانی ثبت شده در میراث طبیعی جهان با انواع آفات و بیماریها روبروست که علاقهمندان به طبیعت انتظار دارند تا نهادهای متولی دولت سیزدهم اهتمام بیشتری برای حفظ این بانک ژنتیکی، فسیل چند میلیون ساله و میراث آیندگان کشور صورت پذیرد.
به گزارش ایرنا، ثبت جنگل های شمال ایران از جمله منطقه حفاظت شده جهان نما، پارک ملی گلستان، ابر و افراتخته گلستان بعنوان بخشی از جنگل های هیرکانی در فهرست میراث جهانی یونسکو، امید به توجه افزون تر به این سرمایه ارزشمند خدادادی با وجود برخی کمبودها و نارسایی ها در میان مردم، علاقه مندان به طبیعت و مسوولان این استان قوت بیشتری گرفت.
سهم گلستان از مساحت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتاری جنگل های واقع در فهرست میراث طبیعی جهانی، ۲۱ درصد از نوکنده در غرب تا گلیداغ در شرق گلستان است.
برخی دغدغه های فراروی این میراث طبیعی جهانی مانند شکار غیرمجاز، آتش سوزی، تصرف عدوانی و تغییرکاربری اراضی جنگلی و وابستگی معیشتی جنگلنشینان به فعالیتهای ناسازگار با حفظ جنگل همانند دامداری، زراعت، تأمین سوخت تاب آوری این زیستگاه ارزشمند برای بقا کاهش داده است.
اما در کنار همه این تهدیدات در سال های اخیر موضوع شیوع آفت و بیماری دل نگرانی طبیعت دوستان و جوامع پیرامونی را دو چندان کرده است.
آفات و بیماری بلای جان جنگلهای گلستان شده و در ۱۰ سال اخیر این موضوع مورد توجه نهادهای ذیربط و فعالان محیط زیست قرار گرفته است بر این اساس اقدامات موثری برای نجات جنگلها آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
در سالهای اخیر به علت وقوع تغییرات اقلیمی و رشد آفات و بیمارها شاهد افزایش، خشکیدگی و پژمردگی و خزان زودرس تعداد زیادی از درختان در سطوح وسیع جنگلی اعم از درختان سوزنی برگ و پهن برگ هستیم که این وضع باعث ضعف تدریجی درختان، سرخشکیدگی، حمله و توسعه عوامل ثانویه مانند پوست خواران و چوب خواران میشود.
اما با وجود همه این تلاش ها علاقه مندان به طبیعت بکر گلستان چشم انتظارند تا در دولت جدید به ویژه سازمان جنگل ها و مراتع و همچنین سازمان محیط زیست کشور اقدامات جدی تری برای حفظ این فسیل ۴۰ میلیون ساله در دستور کار قرار دهند.
آخرین دیدگاهها