یک مقام محیط زیست تهران : “قانون نفس” ۴ سال پس از تصویب کامل اجرا نشده است سرپرست معاونت محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: مواد ۳۴ گانه قانون هوای پاک که به “قانون نفس” شهرت دارد، چهار سال پس از تصویب همچنان در برخی دستگاه ها به دلیل مشکلات اقتصادی، اعتباری و تحریم ها، انجام نشده است.
به گزارش عصرشهروند، زهره عبادتی روز چهارشنبه افزود: اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در راستای اجرای مواد ۳۴ گانه قانون هوای پاک مصوب ۲۵ تیرماه ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی، ضمن مکاتبات و تشکیل کارگروه های مختلف، پیگیری و نظارت بر تمامی بندها و آیین نامه های اجرایی قانون یاد شده را در دستور کار خود قرار داده است.
وی پایش شبانه روزی واحدهای بزرگ مقیاس در سطح استان را الزام تمامی واحدهای دارای ظرفیت آلودگی هوا به سیستم های کاهنده آلودگی و پیگیری استانداردسازی سوخت توزیعی تمامی جایگاه های سطح استان را از اقدامات صورت گرفته از سوی این اداره کل عنوان کرد.
عبادتی افزود: اجرای کامل طرح کهاب و جلوگیری از تردد خودروهای کاربراتوری موضوع ماده هشت قانون هوای پاک از ابتدای سال آینده نیز در دستور کار اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران قرار می گیرد.
گفتنی است، کهاب طرحی برای صرفهجویی اقتصادی در مصرف سوخت است که با اهداف زیستمحیطی پایهگذاری شد و سرنام عبارت “کاهش، هدایت، انتقال و بازیافت بخار بنزین” و هدف اصلی آن کاهش از دست رفتن بخار بنزین در مراحل مختلف سوختگیری و هم اینک به دست شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در حال اجرا است.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران توضیح داد: وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، نفت، نیرو، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کشور، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، سازمان های محیط زیست، استاندارد، هواشناسی و صدا و سیما، شهرداری ها، دستگاه قضایی و راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی از جمله دستگاه هایی هستند که در اجرای قانون هوای پاک نقش دارند.
عبادتی اضافه کرد: با توجه به اینکه در اجرای کامل مواد قانون هوای پاک، هماهنگی بین چند دستگاه الزامی است، بیشتر مسئولان دستگاه ها با توجه به امکانات خود در حال پیگیری مواد قانونی مربوطه هستند و نمیتوان تا پایان اجرای کامل مواد قانونی در این مورد اظهار نظر کرد.
وی خاطرنشان کرد: نقش هر کدام از این دستگاه ها در جایگاه قانونی خود حائز اهمیت است بطوری که می توان گفت برای حفظ محیط زیست و برخورداری از هوای پاک همه این دستگاه ها نقش مکمل دارند.
وی توضیح داد: برای مثال نمی توان سوخت را استاندارد کرد در صورتی که خودرو مشکل دارد یا بدون فرهنگ سازی و فقط با استفاده از اقدامات قضایی، نمیتوان واحدهای صنعتی را ملزم به رعایت استانداردها کرد.
سرپرست معاونت محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص شاخص کیفیت هوا، از ابتدای سال جاری تاکنون نیز گفت: شاخص کیفیت هوای پایتخت تا ۲۰ شهریور ماه سالجاری ۲ روز پاک، ۱۴۱ روز قابل قبول، ۳۱ روز ناسالم برای گروه های حساس و یک روز ناسالم بود.
قانون نفس به منابع آلودهکننده هوا و ممنوعیت تردد خودروها و موتورسیکلتهای فرسوده پرداخته است که اکنون بعد از گذشت چندین سال همچنان اجرای آن به کندی پیش میرود.
قانون هوای پاک که به «قانون نَفَس» معروف است پس از تصویب مجلس در ۲۵ تیر ۱۳۹۶ در ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ از سوی شورای نگهبان تایید و ۲۳ مرداد همان سال از سوی رئیسجمهوری وقت برای اجرا ابلاغ شد که مشتمل بر ۳۴ ماده و ۳۹ تبصره است .
موارد بسیاری در این قانون مورد تأکید قرار گرفته که شامل تولید و عرضه سوخت استاندارد، از رده خارج کردن خودروهای فرسوده، ارتقای استاندارد خودروهای نو، تجدید و توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی، تبیین شرایط اضطرار آلودگی هوا، پایش و کنترل آلودگی صنایع، آلایندگی موتورخانه ها و سامانه های احتراق خانگی، بیابان زدایی و مقابله با گرد و غبار، توسعه انرژی های تجدید پذیر و ایجاد شعب تخصصی رسیدگی به تخلفات محیط زیست است .
۱۸ دستگاه مسئول کنترل آلودگی هوا هستند که اگر دستگاههای مسئول متناسب با محورها و تکالیف پیش بینی شده در این قانون عمل میکردند روزهای پاک بیشتری در تهران وجود داشت.
آخرین دیدگاهها