بیرجند – ایرنا – خشکسالی و کاهش شدید بارندگی در سال آبی جاری افزایش ورود حیات وحش به اراضی کشاورزی خراسان جنوبی را در پی داشته و باعث خساراتی به کشاورزان و دامداران منطقه شده است.
به گزارش ایرنا از قدیم گفتهاند “سالی که نکوست از بهارش پیداست” و از ابتدای بهار امسال گزارشهای اداره کل هواشناسی خراسان جنوبی از کاهش شدید بارندگی در استان حکایت داشت به طوری که میانگین بارندگیها در سال آبی جاری به ۵۹ میلیمتر رسیده که نسبت به بلندمدت، ۴۵.۴ درصد و نسبت به سال گذشته ۶۲ درصد کاهش داشته است.
در مجموع سال آبی جاری در خراسان جنوبی مانند بسیاری از مناطق کشور کمبارش بود و این موضوع بحرانیترین شرایط خشکسالی را در ۵۰ سال اخیر رقم زد؛ این خشکسالی بیسابقه سالی سخت برای تامین آب و غذا پیشروی حیات وحش این استان گذاشته است و بقای حیات گونههای جانوری را تهدید میکند.
کمآبی و شدت اثرات خشکسالی در مناطق حفاظت شده خراسان جنوبی به گونهای است که به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی، ۶۰ درصد چشمههای حیات وحش استان خشک شده و رویش علوفه در مناطق حفاظت شده رخ نداده است.
شدت کمآبی و کمبود علوفه در مناطق حفاظت شده خراسان جنوبی باعث شده که حیات وحش برای رفع عطش و گرسنگی به مزارع کشاورزی و سکونتگاههای انسانی پناه آوردند.
افزایش هجوم حیات وحش به اراضی کشاورزی، گلایهمندی کشاورزان را در پی داشته چرا که امسال حجم خسارت به شدت افزایش یافته و در مواردی غیرقابل جبران است.
خواسته کشاورزان خسارتدیده، در اختیار گذاشتن فنس برای حصارکشی باغات و مزارع است که مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در این خصوص اذعان دارد تامین فنس در گرو تخصیص اعتبار از مرکز بوده و معتقد است که باید در سطح ملی زیرساخت قانونی و اعتبار مناسب برای جبران خسارت حیات وحش به مزارع و باغات کشاورزان در نظر گرفته شود.
البته در آن روی سکه ورود حیات وحش به حاشیه روستاها باعث میشود که با پای خود به کام مرگ بروند و گاهی توسط افراد سودجو به طرز وحشیانه و خشن کشته میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از مردم به خصوص کشاورزان خسارتدیده خواست که در این بحران خشکسالی بیشترین مدارا را با حیوانات داشته باشند چرا که آنان از روی ناچاری، گرسنگی و تشنگی وارد روستاها، مزارع و باغات میشوند.
حسن اکبری معتقد است که نذ
آخرین دیدگاهها