تنش آبی در۱۳۰ شهر و روستای کهگیلویه و بویراحمد؛ بسیاری از چشمه‌ها خشک شدند

گروه استان‌ها_پنج شهر، ۱۲۵ روستا و منطقه عشایری کهگیلویه و بویراحمد درگیر مشکل تنش آبی بوده و برخی چاه‌ها و چشمه‌ها خشک شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، کمبود بارش در سال آبی جاری باعث ایجاد تنش آبی در برخی از مناطق کشور از جمله 125 منطقه شهری، روستایی و عشایری کهگیلویه و بویراحمد شده‌ است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با اینکه 10 درصد از منابع آبی کشور را در مساحت یک درصدی خود دارا می‌باشد، اما در تنش آبی امسال از مشکلات متعدد از این چالش در اَمان نبوده‌ است.

بیش از 125 منطقه روستایی و شهری در استان کهگیلویه و بویراحمد با تنش آبی روبرو هستند و کمبود آب در بخش کشاورزی باعث خسارات بسیار به کشاورزان به ویژه در مناطق گرمسیری شد.

بیشتر بخوانید
300 شهر کشور در وضعیت تنش آبی/ آبرسانی به 8000 روستا با تانکر انجام می شود
وعده‌های 8 ساله دولت تدبیر در لرستان| 6 کارخانه بزرگ خرم‌آباد احیاء نشد/ 5000 شغل از دست رفت+ اینفوگرافیک
گذران سخت زندگی مردم در روستای “آزاد سفلی” زنجان / مردم از هیچ‌گونه آب شربی برخوردار نیستند
شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه آب و انرژی حمایت می‌شوند
حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: همه کشور در سال زراعی جاری با کاهش میزان بارندگی مواجه بوده و این استان با دارا بودن 10 درصد آبهای روان کشور، جزء 10 استان نخست از لحاظ بیشترین تنش آبی است.

وی افزود: امسال خشک‌سالی موجب خشک شدن برخی از چاه‌های تأمین آب روستایی، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و خشک شدن چشمه‌های زیادی در کهگیلویه و بویراحمد شده‌ است.

وی با بیان اینکه پنج شهر، 125 روستا و منطقه عشایری این استان درگیر مشکل تنش آبی است ادامه داد: این پنج شهر شامل یاسوج، مادوان، باشت، لیکک و دیشموک است.

کلانتری گفت: همچنین شهر یاسوج مرکز این استان برای تأمین آب آشامیدنی با مشکل روبه‌رو است.

استاندار کهگیلویه ‌و بویراحمد گفت: این شهر 500 کیلومتر شبکه آبرسانی دارد که 30 درصد آن مربوط به 30 سال پیش و فرسوده شده است.

کلانتری ادامه داد: احداث سد تنگ سرخ با هدف تامین آب بلند مدت شهر یاسوج در دست اجرا بوده و در خصوص مجوز ماده 56 و تخصیص اعتبارات لازم توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدامات خوبی انجام شده‌ است.

وی گفت: مرداد ماه سال گذشته 151 روستا با سه هزار و 645 خانوار جمعیت در این استان با تانکر آبرسانی می شد.