لاهیجان زاده گفت: تهیه طرح جامع مدیریت تالابها در اولویت برنامه های محیط زیست است که بر این اساس مطالعات ۱۹ حوزه آبریز تمام شده است.
احمدرضا لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در مورد وضعیت تالابهای ایران گفت: آمار تالابهای ایران تقریبا دقیق است، ۳ میلیون هکتار مساحت تالابی داریم که از این میزان نزدیک به ۱ میلیون و ۴۶۰ میلیون هکتار معادل ۲۵ عدد تالاب عضو کنوانسیون رامسر هستند. اما بر اساس بارشها و خشکسالیها این اعداد متغیر هستند.
وی افزود: کنوانسیون رامسر اولین معاهده بین المللی در زمینه حفاظت از محیط زیست در جهان بود که برای حفاظت از تالابها و پرندگان مهاجر در سال ۱۳۴۹ شمسی در شهر رامسر به تصویب رسید و در آن مقطع زمانی حدود ۱۸ کشور عضو داشت، اما اکنون ۱۷۱ کشور در جهان معادل ۲۵۰ میلیون هکتار تالاب عضو این کنوانسیون هستند. این افتخاری برای کشور ما است که اولین معاهده بین المللی در زمینه حفاظت محیط زیست در ایران به ثبت رسیده است.
لاهیجان زاده گفت: اگر بخواهید مدیریت صحیح آب در یک کشور را بررسی کنید ابتدا باید به وضعیت تالابهای آن کشور نگاهی اندازید، اگر وضعیت تالابهای آن کشور خوب بود یعنی مدیریت صحیحی در حوزه آبریز صورت گرفته است.
وی افزود: طی ۲۵ سال گذشته در حوزه تالابها در کشور روند نزولی داشتیم و این بدین معناست که مدیریت صحیحی در حوزه آبریز صورت نگرفته است.
لاهیجان زاده در مورد تنوع تالابی کشور گفت: از نظر تنوع اکوسیستم تالابی جز تالابهای مناطق تندرا یا مناطق سیبری انواع تنوع تالابی را در کشور داریم. مانند تالابهای شمالی در انزلی و میانکاله، در مرکز تالابهای کوهستانی و کویری، در جنوب تالابهای ساحلی مانند شادگان و در جنوب شرق و جنوب غرب ۲ تالاب مرزی مانند هامون و هورالعظیم را داریم.
آخرین دیدگاهها