سایت دفن مناسب پلاستیک در زنجان وجود ندارد

ایسنا/زنجان مجری تفکیک پسماند زنجان و کارآفرین حوزه محیط‌زیست گفت: طبق انجام آزمایش‌های مکرر در دانشگاه زنجان در بدن اکثر آبزیان، میکروپلاست وجود دارد و از آن طریق وارد بدن انسان می‌شود.

سایت دفن مناسب پلاستیک در زنجان وجود ندارد

سینا دواجی صبح امروز (۲۲ تیرماه) در مراسم بزرگداشت روز جهانی بدون پلاستیک که به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی واحد استان زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه در زمان گذشته خانواده‌ها مصرف‌گرا نبودند ولی با توسعه جامعه به سمت مصرف‌گرایی پیش رفتیم و اکنون به دوره خفقان پلاستیک رسیده‌ایم، اظهار کرد: بدن موجودات زنده اعم از انسان‌ها، حیوانات و گیاهان، فلزات سنگین، سرب و جیوه و پلاستیک را نمی‌توانند دفع کنند.

وی با بیان اینکه طبق انجام آزمایش‌های مکرر در دانشگاه زنجان در بدن اکثر آبزیان، میکروپلاست وجود دارد و از آن طریق وارد بدن انسان شده و خارج نمی‌شود، افزود: وجود میکروپلاست در بدن انسان‌ها سبب نازایی، سقط جنین و ابتلا به انواع سرطان‌ها می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه در ایران سایت دفن زباله مناسبی که اصولی طراحی شده باشد، وجود ندارد، افزود: شیرابه‌ای که این زباله تولید می‌کند، میکروپلاست را با خود وارد آب‌های زیرزمینی کرده و از این طریق با آبیاری محصولات کشاورزی نیز حاوی میکروپلاست می‌شوند.

مجری تفکیک پسماند زنجان و کارآفرین حوزه محیط‌زیست با بیان اینکه در آب‌های بین‌المللی، رودخانه‌های پلاستیک وجود دارد، بنابراین میکروپلاست از نقاط دور کره زمین نیز می‌تواند منتقل شود، تصریح کرد: زباله یک واقعیت است، اگر بتوانیم مدیریت کنیم یک فرصت بوده و در غیر این صورت یک تهدید است.

دواجی با بیان اینکه سایت دفن زباله استان زنجان به دلیل انباشت زباله تر و خشک، گاز متان تولید می‌کند و این گاز در بسیاری از مواقع به دلیل گرمای هوا ناخواسته مشتعل می‌شود، اظهار کرد: مشتعل شدن گاز متان به معنای سوختن سطحی زباله در سایت دفن زباله بوده و بوی بد آن به دلیل گاز دی‌اکسین (یکی از ۲۰ گاز کشنده دنیا) است.

وی با تاکید بر لزوم اطلاع‌رسانی در خصوص استفاده از کیسه‌های پارچه‌ای، خاطرنشان کرد: دو سال گذشته ۱۱۰۰ نفر به صورت غیررسمی برای امرار معاش در صنعت زباله (زباله‌گردی) فعالیت می‌کردند.