نصف جهان: سالانه تعداد زيادي از پرندگان شکاري که از خاورميانه به کشورهاي عربي قاچاق ميشوند در اثر دوختن پلکها بينايي خود را از دست ميدهند.
طي روزهاي گذشته تصاويري از دو پرنده شکاري با چشمان دوخته شده توسط قاچاقچيان پرنده در فضاي مجازي منتشر شد که دل بسياري از حاميان محيط زيست را به درد آورد.
شهاب الدين منتظمي مديرکل دفتر حفاظت و مديريت حيات وحش سازمان حفاظت محيط زيست در اين باره گفت: اين پرندگان که از نوع بالابان بودند در استان اصفهان با چشمان دوخته شده کشف شدند و در حال حاضر وضعيت سلامتشان خوب است و قاچاقچيان اين امر دستگير شده اند.
همچنين منتظمي در مورد علت دوختن چشمان بالابانها افزود: شکارچيان اين کار غير انساني را براي آرامش پرنده انجام ميدهند چون پرندگان شکاري در صورت باز بودن چشمشان ممکن است به خود آسيب بزنند، اما با بسته بودن چشمان اين پرندگان آرامششان حفظ ميشود و دچار استرس نميشوند هرچند که اين کار يک اقدام بسيار مخاطره آميز است و ممکن است چشم حيوانات دچار آلودگي، عفونت يا کوري شود.
همچنين حسين اکبري سرپرست معاونت نظارت و پايش اداره کل حفاظت محيط زيست استان اصفهان گفت: طبق اعترافات قاچاقچيان اين پرندگان در يکي از استانهاي شمالي کشور زنده گيري شده اند و براي فروش در حال انتقال به کشورهاي عربي حوزه خليج فارس در مسيرشمال به جنوب در شهرستان نائين به دام محيط بانان محيط زيست افتاده اند.
وي در مورد مجازات اين افراد گفت: هر گونه جانوري بر اساس ارزش زيست محيطي قيمت متفاوتي دارد، اما بر اساس قوانين و ظوابط زنده گيري و قاچاق، هر قطعه بالابان 200 ميليون تومان جريمه نقدي دارد.
اکبري در مورد وضعيت فعلي پرندگان کشف شده گفت: ابتدا پرندگان تحويل پزشکان محيط زيست شدند و پس از گذراندن مراحل درماني، رها سازي در طبيعت انجام شد. اکبري افزود: دوام آوردن اين 2 قطعه بالابان در طبيعت 50 درصد است، چون ما اطلاعي از گذشته اين پرندگان نداريم که از ابتدا در قفس به دنيا آمده اند يا اينکه چقدر با مخاطرات طبيعي آشنا هستند.
آخرین دیدگاهها