استانداری و محیط زیست تقصیر عدم تشکیل کارگروه آلودگی هوا را گردن دیگری انداختند

بیش از ۴ماه از آخرین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا می گذرد و ظاهرا مسئولین امر با فرامنطقه ای دانستن منبع آلودگی ها، لزومی به برگزاری این کارگروه نمی بینند!

در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای تهران مطرح شد؛ هیچ کاری برای کاهش آلودگی  هوا نکردیم | سایت ملیون ایران

به گزارش دیار آفتاب؛ اصفهان، تهران، مشهد، اراک، تبریز، قم، کرج و اهواز شهرهایی هستند که بر اساس آمارها به عنوان هشت کلانشهر آلوده ایران دسته بندی می شوند. در حالی که اراک کوچکترین کلانشهر ایران محسوب می شود، ولی با ثبت ۳۷ روز ناسالم، آلوده ترین شهر کشور در سال ۱۴۰۰ را تا به امروز به خود اختصاص داده است. همه اینها در حالی است که بیش از ۴ماه از آخرین جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا می گذرد و ظاهرا مسئولین امر با فرامنطقه ای دانستن منبع آلودگی ها، لزومی به برگزاری این کارگروه نمی بینند.

آقاخانی کارشناس محیط زیست؛

عدم تشکیل کارگروه کاهش آلودگی هوا مصداق بارز کم کاری است

سیاوش آقاخانی استاد دانشگاه و کارشناس محیط ‌زیست در گفتگو با دیار آفتاب گفت: استاندار و مجموعه مدیریتی استان بیش از چهارماه است که جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوا را برگزار نکرده‌اند درصورتی‌که طی سه ماه ابتدایی سال از هر سه روز در اراک یک روز آلوده بوده است.

وی ادامه داد: آیا عدم تشکیل جلسات این کارگروه بی‌توجهی و نادیده گرفتن حقوق عامه در بحث مهم سلامت جامعه نیست؟ در شرایطی که مطالبه دوم مردم استان مرکزی در سفر ریاست جمهوری بحث آلودگی هوا بوده است آیا این بی‌توجهی‌ها مصداق کم‌کاری و ترک فعل مدیران نیست؟

آقاخانی تصریح کرد: برای آلایندگی‌هایی که در اختیار آقایان بوده چه کرده‌اند، چرا خارج از توان زیست بومی استان مرکزی و شهر اراک و شازند یک سری صنایعی که عمدتاً ماهیت آلاینده دارند مثل پتروشیمی الوند را مستقر کرده‌اند. برای صنایع بزرگی مثل نیروگاه و ایرالکو، صنایع کوچک، زباله سوزها و خودروهای فرسوده که در اختیار دولت بوده چه برنامه‌ای داشته‌اند؟

آقاخانی خاطرنشان کرد: حداقل کار این بود که کارگروه اضطرار را تشکیل بدهند و به مردم اطلاع‌رسانی کنند و مدیریت آلودگی منابع محلی را داشته باشند و صنایعی که در شهر آلودگی ایجاد می‌کنند را مدیریت کنند تا وضعیت بدتر نشود ولی متأسفانه عدم تشکیل بیش از چهارماهه جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوا مصداق بارز کم‌کاری است که آن پیگیری خواهیم کرد.

زندیه وکیلی معاون عمرانی استاندار مرکزی؛

محیط زیست درخواست جلسه کاهش آلودگی کند، آن را برگزار می کنیم!

برای پیگیری اینکه چرا در طول ماه های گذشته کارگروه کاهش آلودگی هوا در استانداری مرکزی تشکیل نشده با مهدی زندیه وکیلی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی و عضو جلسات کارگروه کاهش آلودگی هوا گفتگو کردیم.

وی در خصوص علت عدم برگزاری کارگروه کاهش آلودگی هوا علیرغم آلوده بودن هوای اراک، گفت: سازمان محیط زیست به صورت مداوم وضعیت هوای کل استان از جمله اراک را پایش می کند و هر زمان نیاز به برگزاری جلسه کاهش آلودگی هوا در استانداری ببیند درخواست می کند و ما این جلسه را برگزار می کنیم.

با این صحبت، توپ در زمین سازمان محیط زیست استان افتاد و ما برای پیگیری بیشتر موضوع، تماسی هم با رضا میرزایی مدیرکل محیط زیست استان مرکزی داشتیم تا ببینیم آیا برگزار نشدن جلسات کاهش آلودگی هوای اراک به دلیل عدم درخواست این سازمان بوده است یا دلیل آن چیز دیگری است.

میرزایی مدیرکل محیط زیست استان مرکزی؛

درخواست تشکیل جلسه کاهش آلودگی هوا داده ایم، استاندار وقت بدهد برگزار می کنیم!

مدیرکل محیط زیست استان در گفتگو با دیار آفتاب، با بیان اینکه از ابتدای سال تا کنون ۳۶ روز آلوده در کلانشهر اراک به ثبت رسیده است، گفت: آلودگی هوای اراک ارتباطی با تشکیل نشدن کارگروه کاهش آلودگی هوای اراک ندارد و راهکاری هم برای این وضعیت وجود ندارد.

وی با بیان اینکه همواره درخواست تشکیل شدن منظم کارگروه کاهش آلودگی هوا را داشته ایم، تصریح کرد: سازمان محیط زیست به عنوان دبیر جلسات کارگروه کاهش آلودگی و کارگروه مدیریت پسماند، درخواست خود را جهت تشکیل منظم این جلسات همواره به معاونت عمرانی استانداری اعلام کرده است و رئیس کارگروه که استاندار است هر زمان به ما وقت بدهد این کارگروه را تشکیل می دهیم.

همانطور که پیشبینی می‌شد، هیچ کدام از مسئولین امر، زیر بار آلودگی هوای اراک و برگزار نشدن جلسات کاهش آلودگی هوای اراک نرفتند و شانه از مسئولیت خالی کردند.

این در حالی است که سید علی آقازاده استاندار مرکزی در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوا که در تاریخ بیستم مهر ماه ۹۹ برگزار شد، تلاش های صورت گرفته را علت کاهش آلودگی هوای اراک در شش ماهه نخست سال دانسته و گفته بود: کاهش روزهای آلوده در شش ماهه نخست سال، از ۷۵ روز در سال ۹۵ به ۱۳ روز در سال ۹۹ نشان‌دهنده کاری برنامه ریزی شده و عمقی است که امیدواریم با تلاش های مستمر، این روند ادامه دار باشد.

بنظر می رسد منظور از تلاش های مستمر، استمرار باد و باران در سال های آینده بود که با عدم تحقق این امر، تلاش مسئولین بر باد رفت!