استانهای شمالی ازجمله گیلان در سالهای اخیر علاوه بر مشکلات اقتصادی، صنعتی و تولیدی، درگیر معضل دیگری به نام پسماند بودهاند که سر سبزی و سلامت مردم مناطق مختلف را تهدید میکند.
خبرگزاری مهر، گروه استانها- رضا اکبری: گیلان بهعنوان یکی از مهمترین مناطق گردشگری ایران علاوه بر جنگل و مراتع باارزش، تنها منطقهای در کشور است که محصولات مهم کشاورزی نظیر برنج، چای و زیتون را در حجم زیاد تولید میکند اما معضلی به نام تولید پسماند و تلنبار شدن آن در مکانهای مختلف گردشگری ازجمله سراوان رشت، قرق تالش، تموشل لاهیجان، خمیران انزلی و همچنین رودسر، چابکسر و لوندویل آستارا و کارایی ناکافی فعالیتها همچون تفکیک زباله از مبدأ، زمینه تخریب محیطزیست در گیلان را فراهم آورده است.
از سوی دیگر شیرابههای حاصل از پسماندهای انباشتهشده به آبهای زیرزمینی و مزارع حاصلخیز و رودخانهها و تالابها راهیافته و محیطزیست جانوری و زندگی گیلانیها را با خطری جدی مواجه کرده بهگونهای که بسیاری از مردم ساکن در حوالی مناطق ذکرشده از بوی بد آب شرب و بیماریهای پوستی و همچنین وفور حشرات موذی رنج میبرند.
ساماندهی پسماند در گیلان زیر ذره بین دادگستری
این در حالی است که معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در سفر اخیر خود به گیلان اظهار کرده بود حل مسئله پسماند استان نیازمند یک همت جمعی است و اگر مسئله پسماند در گیلان حل شود بسیاری از مشکلات دیگر استان گیلان نیز برطرف خواهد شد.
رئیسکل دادگستری گیلان اواخر ماه گذشته برای بررسی آخرین وضعیت از منطقه سراوان که مهمترین محل دفن زباله گیلان به شمار میرود بازدید انجام داده است و در حاشیه این بازدید در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلات تخلیه زباله در سراوان و نارضایتی مردم منطقه خواستار اجرای طرحی موفق و مناسب برای سروسامان دادن به وضعیت زباله سراوان شد.
حجتالاسلام حمزه خلیلی گفت: ما درزمینهٔ زباله سراوان و تصفیهخانه شیرابه نباید کار را نیمهکاره انجام دهیم چراکه سبب بیاعتمادی مردم میشود.
همچنین معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری گیلان نیز با اشاره به اینکه این بازدید در راستای مطالبه گری حقوق طبیعی مردم و حل مشکلات آنها انجامگرفته است، گفت: دستگاه قضا با جدیت هرچهتمامتر به دنبال بهسازی محل دفن زباله سراوان است.
احمد آقایی افزود: در این راستا جلسات متعددی در دادگستری گیلان برای ادامه و استمرار فعالیت تصفیهخانه برگزارشده و اکنون مجری طرح متعهد شده ظرف مدت یک ماه آن را به شهرداری رشت تحویل دهد.
وی ادامه داد: دستگاه قضا بر روند اجرای امور نظارت دارد و در صورت اهمال و قصور مسئولان در انجام وظایف در چارچوب قانون، با متخلفان برخورد خواهد کرد.
شناسایی ۷ پهنه برای مدیریت زباله در گیلان
معاون سابق عمرانی استانداری گیلان نیز درباره وضعیت پسماند و زباله در استان در گفتگویی با اشاره به تصویب طرح جامع مدیریت پسماند، اظهار کرد: بر این اساس هفت پهنه برای مدیریت زباله استان تدوینشده که ازجمله این پهنهها در غرب و شرق استان و پهنه اصلی که بیشترین مدیریت زباله باید در آن انجام شود در مرکز استان تعیین و برای مدیریت آن برنامهریزی شد.
علی اوسط اکبری مقدم با بیان اینکه روزانه ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ تن زباله در استان گیلان تولید میشود که اغلب این زبالهها بهصورت مستقیم وارد مراکز دفع میشوند، افزود: مراکز دفن زباله نیز به علت عدم مدیریت درست زمینه ایجاد مشکلاتی ازجمله تولید شیرابهها و جاری شدن آن در داخل رودخانهها و برخی مزارع را ایجاد کردهاند.
آخرین دیدگاهها