اراک – ایرنا – فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: مشکلی در آبرسانی به ۳۴ آبشخور حیات وحش منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک وجود ندارد.
« عباس جودکی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: خشکسالی موجب کمبود آب در برخی مناطق حفاظت شده ۷۰ قله اراک شده اما از طریق آبرسانی روزانه این مشکل رفع شده است.
وی بیان کرد: بیشترین مشکل کمبود آب منطقه ۷۰ قله اراک در دره سیبک، دوتو و چکاپ است که روزانه این مناطق توسط محیطبانان رصد و آبرسانی انجام میشود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: ۳۴ آبشخور در منطقه ۷۰ قله اراک وجود دارد که هیچکدام بدون آب نیست.
جودکی تصریح کرد: آب مورد نیاز مناطق حفاظت شده راسوند، الوند و جاسب نیز تا این لحظه از طریق چشمههای طبیعی تامین است و مشکلی برای آبرسانی وجود ندارد اما این مناطق هم به صورت مستمر رصد میشوند.
وی گفت: وضعیت زاد و ولد حیات وحش این استان مطلوب است و شمار زیادی دوقلو زایی وحتی سه قلو زایی در وحوش صورت گرفته است.
فرمانده یگان حفاظت محیطزیست استان مرکزی افزود: بر اساس آخرین سرشماری صورت گرفته در زمستان پارسال، تعداد قوچ و میش این استان در زیستگاههای طبیعی به ۲ هزار و ۹۰۰ راس و کل و بز به یکهزار و ۹۰۰ راس رسیده است.
جودکی عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون حدود ۱۰ گروه شکارچی دستگیر و با تشکیل پرونده تحویل مقامهای قضایی شدند.
استان مرکزی یکی از مناطق برخوردار طبیعی در امتداد زاگرس است که انواع مناطق زیستگاهی تالابی، کویر، کوهستانی، دشت و غیره را در خود دارد و بر اساس آخرین مطالعات انجام شده تاکنون ۳۶۳ گونه جانوری شامل ۵۳ گونه پستاندار، ۲۰۵ گونه پرنده، ۵۴ گونه خزنده، ۲۰ گونه دوزیست، ۱۷گونه آبزی و یکهزار و ۳۳۶ گونه گیاهی در آن شناسایی شده است.
۱۲ و ۲۵ صدم درصد از مساحت استان مرکزی در قالب ۱۱ منطقه تحت مدیریت زیست محیطی به ثبت رسیده که این مناطق از بهترین زیستگاهها و پناهگاههای حیات وحش کشور محسوب میشوند.
مناطق تحت حمایت استان مرکزی شامل ۲ منطقه حفاظت شده ۷۰ قله اراک و الوند خمین، ۲ پناهگاه حیات وحش راسوند شازند و جاسب دلیجان، مناطق شکار ممنوع بازرجان تفرش، کلاهه آشتیان، چال خاتون شازند، پلنگاب خنداب، خرقان زرندیه و تالاب میقان و اثر طبیعی ملی غار نخجیر است.
پارک ملی حفاظت شده ۷۰ قله اراک دارای حدود ۹۷ هزار هکتار وسعت و اولوند خمین هشت هزار و ۶۰۰ هکتار است.
استان مرکزی خاستگاه سوم کشور در حوزه تنوع زیستی است.
آخرین دیدگاهها