طغیان آفت در بهشت گمشده ایران/ کرم پروانه دم قهوه‌ای مهمان ناخوانده جنگل‌های ارسباران شد

گردشگران و مسافرانی که این روزها گذرشان از جنگل‌های ارسباران می‌گذرد، با پدیده‌ای روبرو می‌شوند که پیش از این مثل آن را یا ندیده یا کمتر دیده بودند، لشکرکشی نوعی حشره به نام کرم پروانه دم قهوه‌ای که نه تنها منظر و چهره این منطقه را دگرگون کرده بلکه نگرانی‌های عمومی را در خصوص تهدید این اکوسیستم جنگلی موجب شده است.

طغیان آفت در بهشت گمشده ایران/ کرم پروانه دم قهوه‌ای مهمان ناخوانده جنگل‌های  ارسباران شد | خبرگزاری فارس

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، منطقه‌ای جنگلی در شمال آذربایجان شرقی وجود دارد که با ۱۲ هزار کیلومتر وسعت، لقب موزه حیات وحش ایران را تنها به عنوان یکی از پسوندهای نام خود یدک می‌کشد، جنگل‌های ارسباران منطقه‌ای است که بخاطر ویژگی‌های منحصر بفرد خود از سوی سازمان جهانی یونسکو به عنوان ذخیره‌گاه زیست کره معرفی شده است.

هر چند جنگل‎‌های هیرکانی ارسباران که همچنان در انتظار ثبت جهانی است، یکی از بکرترین و انبوه‌ترین جنگل‌های ایران و بازمانده جنگل‌هایی چند میلیون ساله از دوره سوم زمین‌شناسی است و همین امر و تنوع کم نظیر حیات وحش آن، لقب موزه حیات وحش ایران را نیز برای جنگل‌های ارسباران به ارمغان آورده است.

در خصوص تنوع گیاهی نیز ۱۵ درصد از گونه‌های گیاهی ایران مانند بلوط، کیکم، سماق، زرشک، انار وحشی، سیب وحشی، گلابی وحشی و بوته‌های تمشک و زغال‌اخته در جنگل های ارسباران وجود دارد و تعداد گونه های گیاهی و قارچی آن یک هزار و ۴۰۰ گونه برآورد می‌شود.