ایسنا/همدان معاون فنی ادارهکل حفاظت محیط زیست استان همدان با اشاره به اینکه تقریبا همه ساله آتشسوزی در مراتع همدان به وجود میآید، گفت: خشکسالی حریق را سرعت میدهد، آن را تشدید میکند و با خشک شدن زودهنگام مراتع میزان آمادگی طبیعت برای حریق افزایش مییابد
مهدی صفیخانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه آتشسوزی در مراتع به دو حالت طبیعی و مصنوعی اتفاق میافتد، اظهار کرد: عمده آتشسوزیهایی که در طبیعت به ویژه در مراتع و مناطق حفاظت شده استان همدان اتفاق میافتد از نوع مصنوعی هستند.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات تعارضاتی که ممکن است با جوامع محلی یا افراد در طبیعت به وجود بیاید باعث ایجاد آتشسوزی عمدی میشود، در بعضی از موارد هم آتسسوزی سهوی است و توسط طبیعتگردان و با روش کردن آتش در فصل خشک اتفاق میافتد.
صفیخانی با بیان اینکه بهترین کار برای کاهش آتشسوزی در طبیعت فرهنگسازی در بین افراد بومی است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم حریق در طبیعت را از لحاظ فرهنگی در بین افراد هر منطقه ایجاد کنیم و آنها را با آسیبهایی منفی که با حریق به طبیعت میرسد آشنا کنیم اثرات مثبتی خواهد داشت.
این مقام مسئول افزود: اگر مردم بدانند آسیبهای حریق در طبیعت به زندگی آنها برمیگردد بیشتر در این زمینه حساسیت به خرج میدهند، از طرفی بیشتر آتشسوزیها نتیجه ناآگاهی مردم است و آسیب ناشی از آن به تنوع زیستی نیز ضرر میرساند.
آخرین دیدگاهها