قاچاق زغال تهدیدی برای محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد

معاون امور عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: قاچاق زغال تهدیدی جدی برای محیط زیست استان به شمار می‌رود.

۴ تن زغال قاچاق در بروجن کشف شد - خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان | Mehr  News Agency

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، همه ساله با گرم شدن هوا شاهد آتش‌سوزی وسیع در جنگل‌ها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد هستیم که بیش از ۸۰ درصد این آتش‌سوزی‌ها عمدی است. یکی از دلایل آتش‌سوزی‌ها طمع مردم برای تهیه زغال است که علاوه بر نابودی منابع طبیعی تهدیدی برای محیط زیست هم به شمار می‌رود و حتی منجر به مرگ پرندگان و حیوانات شده است.

در همین خصوص معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آتش‌سوزی هفته‌های گذشته مناطق گرمسیری استان گفت: هفته گذشته عده‌ای از سودجویان به طمع تهیه زغال، کوه حاتم را به آتش کشیدند. این افراد حتی با تیراندازی موجب رعب و وحشت مردم شدند.

کیامرث حاجی‌زاده با ابراز نگرانی از آتش‌سوزی جنگل‌ها به منظور قاچاق زغال گفت: قاچاق زغال تهدیدی برای محیط زیست استان به شمار می‌رود. در حالی که می‌توان با ایجاد اشتغال پایدار و پرداخت تسهیلات به بومیان و مردم ساکن در روستاها جلوی تخریب منابع طبیعی و محیط زیست را گرفت.

وی با اشاره به اعزام دو فروند بالگرد برای مدیریت و کنترل آتش‌سوزی‌ها گفت: استان ۱۰۰ درصد توان خود را برای مهار آتش‌سوزی کوه حاتم گذاشت، در آتش‌سوزی کوه دیل و لار کمتر از ۱۲ ساعت ۵ فروند بالگرد به این دو منطقه اعزام شدند.

حاجی‌‌زاده عنوان کرد: مناطق استان کهگیلویه و بویراحمد سخت گذر است و باتوجه به شرایط توپوگرافی در بحث اطفای حریق انفرادی تجهیزات خوبی تخصیص و بین فرمانداری‌ها توزیع شد.

وی با تاکید بر اینکه نیروهای مقابله با حریق همه آموزش دیده هستند، بیان کرد: نسبت به گذشته در بحث مقابله با حریق باید به دستگاه‌های متولی نمره خوبی داد.

حاجی‌زاده با بیان اینکه فرهنگ مدیریت ما با مقوله پیشگیری همخوانی ندارد، عنوان کرد: اصحاب رسانه، دستگاه‌های اجرایی، صدا و سیما و دلسوزان طبیعت باید در راستای پیشگیری و مقابله با بحران‌های زیست محیطی تلاش کنند و در راستای افزایش آگاهی مردم آموزش‌های لازم را به آنها ارائه دهند.

وی، اظهار داشت: امید است روزی فرابرسد که فرهنگ مدیریت ما در بحث پیشگیری و پیش‌بینی وضعیت مطلوب داشته باشد.