جنگلهای بلوط بار دیگر قربانی حرص و طمع تخریبکنندگان محیط زیست شدند. اینبار نوبت جنگلهای کوه حاتم واقع در ارتفاعات زاگرس بود که روزهای متوالی در آتش بسوزند.
آتش بار دیگر در ارتفاعات زاگرس را در نوردید و جنگلهای منطقه را طعمه خود کرد. آتش سوزی در ارتفاعات کوه جنگلی حاتم از روز دوشنبه آغاز شده و همچنان ادامه دارد. آنطور که محمد داسمه وکیل و فعال محیط زیست در حساب توییتری خود نوشته روز چهارشنبه هفته گذشته هم دو کوهنورد که برای کمک به اطفای حریق راهی این مناطق شده بودند مصدوم شده و برای نجات نیاز به هلیکوپتر داشتند، یکی از این کوهنوردان پیدا شد و، اما برای یافتن کوهنورد دوم به دلیل صعبالعبور بودن منطقه و نبود هلیکوپترنجات ۵ نفر با قاطر و آب و غذا راهی این مناطق شدند.
تا کنون مساحتی بیش از هزار هکتار زمین جنگلی در این آتشسوزی از بین رفته است. علت طولانی شدن این آتشسوزی صعبالعبور منطقه و نبود تجهیزات کافی از جمله هلیکوپتر است. البته این اولین بار نیست که آتش به جان جنگلها و مراتع کشور میافتد و هر بار هم هزاران هکتار منابع گیاهی و ذخایر جنگلی و حیات وحش ساکن در این مناطق از بین میروند. سال گذشته نیز آتش، جنگلهای منطقه خائیز را در نوردید و البرز زارعی از دوستداران محیط زیست که برای کمک به اطفا حریق راهی منطقه شده بود جان خود را از دست داد. سال گذشته هم نبود تجهیزات باعث طولانی شدن عملیات اطفا حریق و به خطر افتادن جان نیروهای مردمی شد. با این حال سازمان محیط زیست و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور همچنان دست روی دست گذاشته و هیچ اقدامی برای خرید تجهیزات مورد نیاز اطفا حریق در کوهستان انجام ندادهاند.
پیش از این نیز عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خرید تجهیزات اطفای حریق مانند هلیکوپتر را فاقد صرفه اقتصادی خوانده بود. این درحالیست که خسارات وارده به محیط زیست ایران در هر آتشسوزی میلیاردها تومان خسارت وارد کرده که غیرقابل جبران است.
امیر حاجوی کنشگر محیط زیست و عضو مجمع مطالبهگران محیط زیست کشوری در اینباره به جامعه ۲۴ میگوید: از روز دوشنبه آتشسوزی در منطقه جنگلی حاتم شروع شد. این حریق از مرز میان دو شهرستان بهبهان و بهمئی و کوههایی موسوم به کوههای حاتم آغاز شد و در منطقه کوهستانی شروع به پیشروی کرد. این منطقه درههایی عمیق دارد، شرایط این درهها به نحوی است که کوهنوردان نمیتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند. برای رسیدن به برخی از این درهها حداقل ۵ ساعت پیادهروی لازم است که حتی اگر کسی بتواند این زمان وقت گذاشته و به منطقه برسد دیگر توانی برای اطفاء حریق نخواهد داشت.
آخرین دیدگاهها